Strafworpen nekken DES'72

02 oktober 2004

PAPENDRECHT - Heren 1 DES'72-Bouwcoach/Bevo HC2 27-27. De mannen van DES'72 moesten vandaag aantreden tegen Bouwcoach/Bevo HC2 uit het Limburgse Panningen.

Bevo was nog ongeslagen en DES had nog wat goed te maken na vorige week, het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden.
Beide teams waren de eerste twee en twintig minuten van de eerste helft aan elkaar gewaagd, tot een stand van 10-10. En het score verloop was stuivertje wisselen. Toch zag Bevo kans om een gaatje te slaan en de ruststand op 13-15 te bepalen.


Direct na rust vergrootte de Limburgers de marge naar vier punten verschil. Het duurde tot de 23e minuut voordat DES bij een stand van 24-24 langszij kwam. Met name de keeper van Bevo zorgde ervoor dat het DES zolang op afstand gehouden kon worden. De anders altijd trefzekere Erik Klaare miste een strafworp en zijn teamgenoten deelde zijn malaise door vervolgens nog vier strafworpen te missen, ook werden er nog vier kansvolle breaks door de Limburgse keeper gekeerd.

Ondanks al deze feiten kwam DES in de 26e minuut door een doelpunt van Jeffrey Zevenbergen aan de leiding met 26-25. Coach Miki Zornic liep in deze fase (na al een eerdere waarschuwing)tegen een tijdstraf op wegens commentaar op de leiding met het gevolg dat Arjan Koster het veld voor twee minuten moest verlaten. Bevo maakte gebruik van deze over tal situatie, maakte gelijk en kwam, met nog 52 seconden op het scorebord, op een 26-27 voorsprong. Gelukkig voor DES'72 kon Joost van Est de stand gelijk trekken en de eindstand op 27-27 bepalen. Jammer want er had deze wedstrijd veel meer in gezeten.

Doelpunten DES'72: ,Joost van Est 7x, Arjan Koster 6x, Remco Peters 4x, Micheal Oosterbaan 3x, Jeffrey Zevenbergen 2x, Remco Hagen 2x, Erik Klaare 1x,Oskar Broz 1x, Alvin van der Kuil 1x

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.