Goede start DES'72

20 september 2004

PAPENDRECHT - Zaterdag 18 september speelde DES de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen. Na de mooie overwinning van vorige week op Hurry Up, waren de verwachtingen hoog gespannen.

Voor een redelijk gevulde tribune ging DES direct voorvarend van start en maakte het Smeeing/BDC snel duidelijk dat er weinig punten te halen waren in Papendrecht. Na acht minuten spelen stond DES op een 5-2 voorsprong. Er werd snel gespeeld en nieuweling Remco Hagen (14 jaar jong) mocht zijn kunsten in sporthal De Donck vertonen en scoorde 3 maal. Smeeing BDC werd de eerste helft volledig overklast door de Papendrechters en de ruststand werd op een comfortabele 16-7 voorsprong bepaald. De tweede helft gaf een heel ander beeld dan de eerste helft. Smeeing/BDC soorde in de eerste twee minuten 3 maal en kwam op 16-10. Dit gaf de ploeg weer moed, en ze kwamen weer wat terug in de wedstrijd, mede doordat er in het team van DES wat wijzigingen waren doorgevoerd. De goed keepende Frank Kerkhofs maakte plaats voor de nieuwe aanwinst Imre Obbens. Smeeing/BDC kon het DES verder niet echt moeilijk maken want de overwinning kwam geen moment in gevaar.

Bijschrift foto:
Remco Peters schiet door de verdediging van Smeeing/BDC foto:Jan Bezemer

Met een goed bezette tribune begonnen de dames van DES zonder Martine, Diana, en de in de warming-up geblesseerd geraakte Nicole aan de eerste thuiswedstrijd in de Donck. De dames moesten even wennen aan de ver uitdekkende hoeken van Quintus die ervoor zorgden dat de hoekaanvallers van DES zelden een bal kregen. Ook de cirkelloopster werd steeds omgeven door verdedigsters, en werd maar weinig gevonden. De druk lag dus bij de opbouw. Al met al een erg rommelige en slome eerste helft. Veel afspeelfouten en geforceerde schoten leidde tot frequent balverlies, waardoor Quintus de kans kreeg hun favoriete wapenfeit te gebruiken: de snelle tegenaanval. De dekking van DES werd regelmatig door traag of chaotisch teruglopen weggespeeld. Gelukkig stond de uitstekend kepende Annette Zwik de speelsters van Quintus meerdere malen in de weg, zodat de schade beperkt bleef tot 11 doelpunten. Dankzij een goed op dreef zijnde Sandra Scheers-vd Berg bleef DES tot de rust bij: ruststand 9-11, waarvan 7 doelpunten van Sandra.

De tweede helft begon niet veel beter. Onnodige afspeelfouten werden afgewisseld met slordige schoten op het doel. De dekking stond echter beter dan in de eerste helft, zodat het na 7 minuten spelen DES was die als eerste scoorde. Na wat gerommel in de dekking en twee tijdstraffen in 10 seconden tijd stonden de dames nog maar met 4 man in het veld. Quintus wist hier slechts eenmaal van te profiteren via een penalty en aan de andere kant wist Gerrie van Jaarsveld, tot dan toe niet lekker in haar vel, nu opeens wel de ruimte te vinden: 12-12, met nog 20 minuten te spelen. Het volgende kwartier gingen de dames gelijk op, waarbij beide teams moeilijk tot scoren kwamen, door slordig aanvallen van de DES dames en slordig afwerken van de Quintus dames, die moeite hadden met het passeren van keepster Esther de Graaff: 17-17. De laatste drie minuten zagen de DES dames echter in dat weer een gelijkspel niet nodig was en wisten ze in de laatste drie minuten de wedstrijd te beslissen: 21-17.

Wederom een (onnodig) spannende wedstrijd, waarin uiteindelijk 3 minuten echt handballen genoeg was om te winnen, en DES blij mag zijn met twee keepsters in vorm.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.