Autovrije zondag en alternatief vervoer

13 september 2004

PAPENDRECHT - Tijdens de ‘Week van de vooruitgang’ vinden landelijk van donderdag 16 tot en met woensdag 22 september verschillende activiteiten plaats om problemen met het groeiende autoverkeer onder de aandacht te brengen. Zeven dagen lang staan lopen, fietsen, openbaar vervoer en verantwoord autogebruik centraal. In Papendrecht besteedt De Knotwilg (locatie Wilgenhoeck) met deelname aan het project ‘Op voeten en fietsen naar school’ aandacht aan de materie.

Zondag 19 september doen tientallen Nederlandse gemeenten mee met de autovrije zondag door straten en stadscentra af te sluiten. Bedoeling is automobilisten te laten ervaren dat men de auto best eens kan laten staan. Daarmee neemt de belasting van het milieu af, stijgt de kwaliteit van de leefomgeving en worden rust en veiligheid bevorderd.
De gemeente Papendrecht kiest ervoor - om eventuele bereikbaarheidsproblemen met voorzieningen voor minder validen en hulpdiensten te voorkomen - tijdens de autovrije zondag geen wegen af te sluiten. Wel worden initiatieven van vrijwilligers en organisaties positief benaderd. Zo wordt bij de Wilgenhoeck aan de Boeieraak binnen het thema ‘Op voeten en fietsen naar school’ de straat voor de school op donderdag 16 september afgesloten om ouders bewust te maken van het feit dat voor halen en brengen van kinderen (te) snel de auto wordt gebruikt.

Meer algemene informatie over het onderwerp is te vinden op www.weekvandevooruitgang.nl of verkrijgbaar via de servicelijn van Milieudefensie: 020 - 626 26 20.
Voor degenen die de persbijeenkomst van 31 augustus niet konden bijwonen volgt hieronder een verzameling van persberichten over onderwerpen die daarin zijn toegelicht.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.