Werkbezoek college aan Kraaihoek/Middenpolder

09 september 2004

PAPENDRECHT - Dinsdag 7 september jl. brachten burgemeester en wethouders een werkbezoek aan de wijk Kraaihoek/Middenpolder. Op de fiets vertrok het college in gezelschap van leden van de Werkgroep Wijkgericht Werken vanaf het gemeentehuis richting Kraaihoek/Middenpolder. Onderweg werd af en toe letterlijk stilgestaan om de kwaliteit van de bestrating op diverse plekken, de speelvoorzieningen van Het Zand en de inrichting van een aantal hofjes te bekijken. Kortom, dit keer is beheer en onderhoud van de openbare ruimte nadrukkelijk onder ieders aandacht gebracht.

De route voerde onder meer langs het Zwarte Veldje. Hierop zijn onlangs lage doeltjes geplaatst. Lage doeltjes bevorderen laag voetbalspel. Tijdens het werkbezoek werd tot ieders tevredenheid door de jeugd al druk gebruik gemaakt van het veldje. Ook op de kinderboerderij was het tijd voor een korte stop. Na een rondleiding, een kopje koffie, een ontmoeting met de aanwezige pers en een uitleg over waterbeheer in de wijk, ging het op de fiets richting basisschool ’t Kofschip (locatie De Wielen), waar het college met een bewoner in gesprek raakte over het gebruik van het schoolplein door de plaatselijke jeugd. Een bezoek aan deze locatie was door het wijkplatform Kraaihoek/Middenpolder voorgesteld omdat over de afsluitbaarheid van het plein gediscussieerd wordt.

Op de terugweg naar het gemeentehuis werden diverse hofjes in Kraaihoek-noord bezocht, waarbij het verschil tussen onlangs gereconstrueerde hofjes en de nog op te knappen ruimtes opvallend was. Eenmaal terug in het gemeentehuis werd nog even nagepraat over de inhoud van het werkbezoek, waarna bijna alle deelnemers om 19.00 uur weer aanwezig waren op de bewonerscontactavond.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.