Stolpehove mag gaan bouwen

03 september 2004

PAPENDRECHT - Nadat op donderdag 2 september 2004 de zitting had plaatsgevonden heeft de Voorzieningenrechter in Dordrecht vanochtend het verzoek van enkele omwonenden van het nieuwe zorgcentrum Stolpehove in Papendrecht om de bouwvergunning te schorsen, afgewezen.

Al tijdens de zitting kwam naar voren dat er door de omwonenden nauwelijks steekhoudende argumenten konden worden aangevoerd om het verzoek te onderbouwen. Op vragen van de rechter kwam niet meer dan het antwoord dat het nieuwe gebouw erg hoog wordt en ten dele in het wiel komt te staan. Het nieuwe zorgcentrum wordt echter maar enkele meters hoger dan het oude en door de nieuwe vorm past het gebouw veel beter in de omgeving. Zelfs bestudering van de tekeningen en de plankaarten door de rechter brachten geen argumenten het verzoek toe te wijzen. De advocaat van de gemeente Papendrecht en de Stichting Stolpehove toonde aan dat aan alle wettelijke voorschriften en eisen was voldaan en dat de bouwvergunning daarom, zonder enige twijfel, geldig is. Naar vandaag bleek is de rechter het daarmee eens.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.