Bouwvergunning stolpehove in discussie

01 september 2004

PAPENDRECHT - Door enkele bewoners van de Duivenstraat in Papendrecht is bij de rechtbank in Dordrecht een verzoek ingediend de bouwvergunning voor de nieuwbouw van een zorgcentrum/wooncomplex op het terrein van “De Kleine Waal” te schorsen. Men wil daarmee voorkomen dat met de bouw wordt begonnen voordat de gemeente Papendrecht heeft beslist wat te doen met de ingediende bezwaren.

Nadat in 1999 duidelijk werd dat “De Kleine Waal” niet meer voldeed aan de eisen des tijds is in 2000 begonnen met plannen maken. In die tijd zijn ook de inwoners en de omwonenden voor het eerst geïnformeerd. In de loop der tijd zijn er diverse voorlichtingsavonden gehouden, o.a. in “De Kleine Waal”. Op het gemeentehuis zijn hoorzittingen gehouden, waarbij alle omwonenden konden inspreken. Na alle inspraak reacties is het bouwplan definitief ingediend en is de bouwvergunning afgegeven.

Een punt van discussie was het wiel naast de nieuwbouw. Door een commissie, waarin ook twee bewoonsters zaten, is het algemene stemmen akkoord gegaan met een door de commissie opgesteld plan. Desondanks maken ook deze twee bewoonsters bezwaar tegen de nieuwbouw.

De situatie in Papendrecht met de beschikbaarheid van verpleegbedden is hopeloos. De inwoners van de gesloopte “Kleine Waal” zijn verspreid over diverse andere locaties, zoals “De Wieken”, een tijdelijk complex aan de Noordhoek in Papendrecht.

Directeur Anke Huizenga van de Stichting Stolpehove: “Vertraging in de nieuwbouw van Stolpehove is een serieuze bedreiging voor de continuïteit van de zorg in Papendrecht. Nu al moeten mensen naar andere steden worden gestuurd, waarbij de kosten van familiebezoek voor familieleden enorm zijn. Ook de eenzaamheid van de patiënten, die in een instelling verblijven waar ze niemand kennen, helpt niet mee aan een vlot herstel.”

De nieuwbouw van Stolpehove bestaat uit twee verpleegafdelingen, een dagbehandeling, een zorghotel, een kinderdagverblijf, een winkel en een zorgbalie, die voor heel Papendrecht beschikbaar is.

De rechtbank behandeld de zaak op donderdag 2 september a.s., om 14.00 uur, in een openbare zitting.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.