Iepziekte in Papendrecht

11 augustus 2004
Iepziekte in Papendrecht

PAPENDRECHT - In de afgelopen weken zijn er in Papendrecht 17 zieke iepen gekapt. Door de bomen snel te kappen kan de iepziekte binnen de perken gehouden worden.

Een zieke iep vertoont veel te vroeg herfstkleuren. Het blad verkleurt van geel tot bruin en valt daarna af. Dit begint met een tak en kan zich in een korte tijd over de gehele kroon verspreiden.

De ziekte wordt veroorzaakt door een schimmel die wordt verspreid door de iepespintkever en ondergronds door wortelcontact tussen de bomen. Het hout van zieke iepen moet apart vernietigd worden omdat het hout een ideale broedgelegenheid vormt voor de iepespintkever.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.