Schaakclub start met tweede clubavond

05 augustus 2004

PAPENDRECHT – Het nieuwe seizoen van de schaakclub Papendrecht/Alblasserdam begint op dinsdag 17 augustus met een oefenwedstrijd tegen Groenoord uit Rotterdam, in het fraaie Denksportcentrum in Papendrecht.

Een week later volgt de jaarlijkse ledenvergadering
Ondanks een sterke verhoging van de afdracht die de club moet betalen aan de Schaakbond, een hogere huurprijs voor de zaal in het Denksportcentrum en een tweede clubavond op vrijdag, blijft de contributie gelijk. ,,Dat is mogelijk”, aldus penningmeester Louis Kemper, ,,door de gestage groei van het ledental en reserves die we in het verleden hebben gevormd.” De contributie bij P/A is lager dan bij veel andere schaakclubs, terwijl de consumptieprijzen in het Denksportcentrum ook zeer gematigd zijn.


De grootste nieuwigheid van de schaakclub is, dat zij naast de normale clubavond op dinsdag start vanaf 3 september met een tweede clubavond op vrijdag. Een proef in de eerste helft van dit jaar heeft het succes daarvan aangetoond. In eerste instantie is die vrijdagavond bedoeld voor training van de jeugdselectie en senioren uit de C-groep. Er kan echter, mits men de training niet stoort, ook gewoon worden geschaakt. De gewone schaaklessen voor de jeugd blijven op dinsdag. Voor sterkere spelers organiseert de RSB opnieuw een training.

Naast de gebruikelijke interne competitie organiseert de schaakclub weer tal van activiteiten. Er spelen drie teams mee in de competitie van de Rotterdamse Schaakbond, op 9 oktober is het Westpoldertoernooi (Papendrecht), op 11 februari een schoolschaaktoernooi, op 18 februari een toernooi voor bestuurders van RSB-verenigingen, op 23 april het Makado toernooi (Alblasserdam) en in september 2005 zal de club iets organiseren in het kader van 900 jaar Papendrecht.


Genoeg reden dus om eens kennis te komen maken bij de actieve schaakclub P/A in het Denksportcentrum (aan de Van der Palmstraat achter De Willem in Papendrecht). Het schaken voor de senioren begint om 20.00 uur en als men mee wil spelen graag melden tussen 19.50 en 19.55 uur. Vanaf 31 augustus beginnen de schaaklessen en wedstrijden van de jeugd weer om 18.45 uur. Meer informatie is ook te vinden op www.bezichtig.nu/schaakclub

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.