DES'72 In financiële problemen

03 augustus 2004

PAPENDRECHT – Op 20 augustus 2004 zal het bestuur van handbalvereniging DES’72 uit Papendrecht een buitengewone ledenvergadering beleggen om haar leden te informeren over de grote financiële problemen waarin de handbalvereniging op dit moment verkeert. Het einde van het bestaan van de club is nabij als niet snel wordt ingegrepen.

Het water staat de Papendrechtse handbalvereniging letterlijk tot aan de lippen. Door de hoge kosten van met name de sectie topsport, die twee teams in de eerste divisie heeft spelen, en het wegvallen van een grote sponsor vorig jaar heeft de vereniging dusdanig weinig inkomsten dat de vaste lasten niet meer betaald kunnen worden. Ook worstelt de vereniging met schulden uit het verleden, toen het team Heren 1 nog in de eredivisie uitkwam. Deze lasten, die nog lang niet geheel zijn afgelost, hangen als molenstenen om de nek van DES. Al met al spreekt het bestuur nu al over het liquideren van de vereniging en alleen met hulp van alle leden en een goed doordacht business plan, waarbij gekeken moet worden naar een sterke sponsor kan de vereniging gered worden. Alhoewel er goede gesprekken zijn gevoerd met de gemeente, de grootste schuldeiser, zal de vereniging toch zelf orde op zaken moeten stellen en met een sterk beleidsplan en een steekhoudende begroting naar voren moeten komen.

"De totale schuld bij de gemeente bedraagt 25.000 euro,” bekent interim-voorzitter Jack Hoornweg. “Dat kunnen we volgend jaar oktober afbetaald hebben, maar de gemeente wil voor 1 september een garantieverklaring van 15.000 euro. Lukt dat niet, dan wordt de stekker eruit getrokken. Als we ons logische verstand zouden gebruiken moeten we DES liquideren, maar we zijn een stel idioten die het nog proberen te redden.”

Voor het Papendrechtse verenigingsleven, maar ook voor de sportliefhebbers, zal het een gemis zijn indien de 140 leden tellende vereniging zou ophouden te bestaan. Zeker gezien het feit dat DES in haar 33 jarig bestaan van een eenvoudig handbalvereniging heeft opgewerkt naar een van de topclubs binnen deze regio.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.