Fotoboek alblasserwaardse natuur

02 augustus 2004

PAPENDRECHT - In het najaar van 2004 verschijnt er een fotoboek over de natuur in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden. In samenwerking met de Stichting Publikaties Alblasserwaard en Vijfheerenlanden brengt de Natuur- en Vogelwacht ‘De Alblasserwaard’ (NVWA) een kleurrijk boek op de markt, waarin de natuur van dit uniek stukje Nederland wordt belicht.

De plannen voor een dergelijk fotoboek zijn niet nieuw. Al in de jaren negentig van de vorige eeuw speelde de NVWA met het idee een fotoboek over de natuur in de Alblasserwaard uit te brengen, maar ondanks al het enthousiasme van de initiatiefnemers lukte het toen niet om een fotorijk boek over de natuurwaarden in dit deel van het veenweidegebied uit te brengen.

Ongeveer twee jaar geleden werd het oude idee nieuw leven ingeblazen en de draad weer opgepakt. In samenwerking met de Stichting Publikaties Alblasserwaard en Vijfheerenlanden werd besloten de teksten en foto’s te actualiseren. Naast de beschrijving van landschappelijke elementen als bomen, struiken en planten wordt ruim aandacht geschonken aan de vogels de, reptielen en insecten in de Waard. Dit gebeurt zowel met kleurrijke foto’s als duidelijke teksten die geschreven zijn door vele vrijwilligers van de NVWA die nog eens kritisch keken naar de natuuronderwerpen. Onder leiding van een eindredactie, bestaande uit Arie van den Berg, voorzitter van de NVWA en de heer Flok de Ruiter, oud-journalist van het NRC-Handelsblad is de afgelopen maanden hard gewerkt aan de voltooiing van het boek.

De nadruk in het boek ligt op het fotowerk; ongeveer 150 kleurrijke foto’s van Jan Trapman uit Hardinxveld-Giessendam sieren het boek. De foto’s worden ondersteunt met teksten over bijvoorbeeld de grutto, een tiendweg, de scholekster en andere kenmerkende elementen in de Alblasserwaard. Naar verwachting zal het natuurboek in oktober verschijnen en ongeveer 30 euro gaan kosten; voor leden van de NVWA is een korting van toepassing. Na de zomer zal er meer duidelijkheid zijn hoe het boek besteld kan worden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.