Blikseminslag treft TV-Kranten

20 juli 2004

PAPENDRECHT - Als u de komende dagen inschakelt op de lokale kabelkrant SalsaTV, dan zult u een zwart beeld zien. De uitzending is noodgedwongen gestaakt nadat tijdens de onweersbui afgelopen zondagavond 18 juli de bliksem insloeg bij het gebouw waarin onder meer de computer van SalsaTV staat. Door de inslag is een apparaat defect geraakt dat ervoor zorgt dat deze computer via de televisie kan uitzenden. Naast SalsaTV zijn ook de Papendrechtse kerken getroffen; de apparatuur voor de kerktelefoon is beschadigd.

De LOCOM TV-krant heeft ook een inslag gehad, maar hierbij is slechts het NT3-kastje beschadigd, aangezien de LOCOM een overspanningsbeveiliging had en SalsaTV niet.

Ondanks deze nieuwe tegenslag, na de recente inbraak in de studio, is het bestuur van Salsa druk bezig om de uitzendingen deze week weer te kunnen hervatten. Om het apparaat te kunnen vervangen zijn enkele honderden euro's nodig. De Radio Salsa Omroep Stichting hoopt wederom op steun uit het lokale bedrijfsleven, aangezien de gemeente Papendrecht nog steeds geen geld wil steken in de omroep. Volgens wethouder De Looff moet o.a. eerst de jaarrekening in orde zijn om geld te kunnen geven.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.