Officiële sloop winkelcentrum de Meent

16 juli 2004

PAPENDRECHT - Dinsdag 20 juli a.s. geeft wethouder Stremler om 10.30 uur het officiële startsein voor de sloop van winkelcentrum De Meent.

Alle bewoners en ondernemers zijn inmiddels elders gehuisvest, de hekken zijn geplaatst en de sloper verwijdert momenteel asbest en stript winkels en appartementen.
De daadwerkelijke sloop start met de zogenaamde bovenbouw. Gebruik wordt gemaakt van een hydraulische kraan. De planning is dat winkels en appartementen aan de Veerweg als eerste gesloopt worden. Gesloopt wordt ‘van binnenuit’, vanuit de expeditiehof van de voormalige supermarkt van Bas van der Heijden. Het grove puin wordt klein gemaakt met een puinbreker en vervolgens afgevoerd via de Pontonniersweg, Willem Dreeslaan en Pieter Zeemanlaan.

De sloper doet er alles aan om overlast zoveel mogelijk te beperken, onder meer door bij droog weer het te slopen bouwwerk nat te houden om opwaaien van stof en ander materiaal te beperken. Het voormalige winkelcentrum wordt gesloopt tot aan de fundering, daarna wordt de fundering verwijderd, volgens planning is dat eind oktober gebeurd. Direct aansluitend start de voorbereiding voor de bouw van het nieuwe winkelcentrum de Meent.

Voor ondernemers en bewoners rond de bouwplaats van het winkelcentrum De Meent is een overlegplatform ingesteld, gedurende de sloop- en bouwactiviteiten in het hart van Papendrecht. Bedoeling is overleg te voeren met betrokken groepen om klachten zoveel mogelijk te voorkomen en te komen tot adequate oplossingen. Tijdens de informatiebijeenkomst van eind juni voor ondernemers en omwonenden, werd de oprichting van het platform positief ontvangen.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.