Salsa Radio ondervindt nieuwe tegenslag

12 juli 2004

PAPENDRECHT - In de nacht van donderdag 8 op vrijdag 9 juli heeft de lokale omroep van Papendrecht, Salsa Radio, bezoek gekregen van het dievengilde. De inbrekers hebben ernstige braakschade veroorzaakt, en hebben tevens essentiële apparatuur ontvreemd. Ook zijn er aanwijzingen dat men op zoek geweest is naar geld, dat echter nooit in het pand aanwezig is.


De lokale omroep, die zich al in stormachtig financieel weer bevond, krijgt nu wederom een klap toegediend. De live-uitzendingen kunnen tot nader order niet verzorgd worden. Uit de studioruimte zijn vier flatscreen-monitoren, twee minidiscspelers en twee luidsprekerboxen verdwenen. Deze apparatuur is absoluut vereist om uit te kunnen zenden.

Omdat de omroepstichting niet de gefiscaliseerde omroepbijdrage van de gemeente Papendrecht ontvangt, beschikt de stichting niet over voldoende financiële middelen om de ontvreemde apparatuur te vervangen en de uitzendingen te continueren. De gefiscaliseerde omroepbijdrage, voorheen ook bekend als “kijk- en luistergeld”, wordt door de landelijke overheid geïnd en wordt aan elke Nederlandse gemeente uitbetaald, teneinde deze gemeenten in staat te stellen hun lokale omroepen te financieren. De gemeente Papendrecht heeft voor haar lokale omroep tot op heden € 60.000,- van de landelijke overheid ontvangen. Het nieuwe bestuur van Salsa heeft op 15 juli 2003 het verzoek ingediend bij de gemeente Papendrecht om over deze voor de omroep bedoelde gelden te kunnen beschikken. Nu, bijna een jaar later, heeft Salsa op voornoemd verzoek nog steeds geen antwoord gekregen. De gemeente is overigens niet verplicht om het geld te besteden aan de lokale omroep.

Bij de stichting Salsa zijn momenteel 38 mensen als vrijwilliger werkzaam, die gemiddeld 10 uur per week in de omroep investeren, zonder dat hier ook maar enige financiële of andere steun van de gemeente tegenoverstaat. Dit in tegenstelling tot vele andere vrijwilligersorganisaties in Papendrecht, die wel door de gemeente gesubsidieerd worden. Als laatste heeft een tiental Papendrechtse ondernemers in 2004 een grootschalige verbouwing en opknapbeurt van de Salsa studio’s mogelijk gemaakt met steun in de vorm van sponsoring. Hier is Salsa het lokale bedrijfsleven zeer dankbaar voor, en is volgens de omroep het bewijs dat er een groot draagvlak is voor de lokale omroep van Papendrecht.

Salsa mag van het bedrijf Caldic kostenloos gebruik maken van het pand waar de omroep momenteel gehuisvest is. Doordat er echter eerder dit jaar brand gesticht is in een ander gedeelte van het gebouw, waar ook Caldic gevestigd is, moet het pand gesloopt worden. Dit is de zoveelste tegenslag voor de omroep en betekent dat per 1 maart 2005 de omroep dakloos is. Bestuur en medewerkers van de Radio Salsa Omroep Stichting vragen alle inwoners van Papendrecht hun lokale omroep te steunen in deze moeilijke periode.
Als U op welke wijze dan ook Salsa en haar vrijwilligers de helpende hand wilt toereiken, neem dan contact op met 06 – 40 57 80 27 Indien onze uitzendingen weer hervat zijn, kunt u tevens contact opnemen met de studio van Salsa: 078 – 615 20 25.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.