RIP in bushokjes

18 juni 2004
RIP in bushokjes

PAPENDRECHT – Het RIP (Respect In Papendrecht) is inmiddels bekend in Papendrecht met haar Loesje-achtige uitspraken om inwoners van Papendrecht een spiegel voor te houden. Men hoopt hierbij op veel druppels op een gloeiende plaat.

Vanaf maandag 21 juni zal de volgende poster te zien zijn met de tekst "BUSHOKJE IS VAN ONS ALLEMAAL". Het bijzondere hiervan is dat deze posters in alle bushokjes van Papendrecht zullen worden geplaatst. Het bedrijf VIACOM dat de abri's verzorgt in heel Nederland stelt hiervoor tot en met zondag 28 juni de ruimte belangeloos ter beschikking.

VIACOM meldt dat het vernielen van bushokjes in Nederland de laatste jaren enorm is toegenomen en Papendrecht doet helaas mee aan deze zinloze trend.
Vanaf 1 januari 2004 tot nu toe zijn de hoogste scores:
- Andoornlaan: 1 abri is al 15 keer vernield
- Jan Steenlaan: 1 abri is al 10 keer vernield
- Pontonniersweg: 1 abri is al 5 keer vernield
- Burgemeester Keijzerweg: 5 abri's zijn al 8 keer vernield

Meestal worden de vitrineruiten vernield, maar ook andere onderdelen worden veelvuldig gesloopt. Ter vergelijking: in heel Nederland wordt gemiddeld 1 à 2 een ruit van een bushokje vervangen wegens vernieling. Alleen het vervangen van een ruit kost gemideld al 150 euro ex. BTW. Dat betreft alleen arbeidsloon en materiaal en dan is nog niet eens gesproken over bijvoorbeeld het opruimen van de glastroep. En doorgaans betreft het niet alleen de vitrineruit die is gesloopt...

In september 2004 zal het RIP een evaluatie van het afgelopen jaar houden om te kijken of er een vervolg aan de actie wordt gegeven.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.