PKC Wederom veldkampioen van nederland

14 juni 2004

PAPENDRECHT - Zaterdagavond heeft PKC het opnieuw gepresteerd om kampioen van Nederland te worden. In een matig bezocht, maar fantastisch georganiseerd eindspektakel wist PKC/Café Bar van Die Haghe te winnen met 18-21.

Om 20.00 uur exact klonk het fluitsignaal voor de grote seniorenfinale waarin PKC/Café Bar haar veldtitel moest verdedigen. Ook het verlies van de finale in Ahoy wilde de selectie graag wegpoetsen om tevreden met een titel op het seizoen terug te kunnen kijken. Aan de meegereisde supporters lag het zeker niet. Met een enorme hoeveelheid rookbommen en stadionfakkels wisten zij de sfeer voor de finale te zetten.

Saskia Euser werd blijkbaar dusdanig geïnspireerd door de finaleambiance dat zij na 2 minuten met een ver afstandschot de openingstreffer op het scorebord wist te zetten. Er kwam nog een antwoord van Riko Kruit waardoor het 1-1 werd en van vak werd gewisseld.

André Simons kwam hiermee binnen de lijnen van het aanvalsvak en dat was eigenlijk iets waar iedereen op zat te wachten, want zou hij ook in deze wedstrijd weer in staat zijn om korfbal van een andere planeet te laten zien? Hij liet zien het zeker nog niet verleerd te zijn en wist met een ver afstandschot en korte kans de stand naar 1-3 te brengen.

De irritatie door onmacht leek in de ploeg van Die Haghe te sluipen en dit kostte Riko Kruit dan ook in de 17e minuut een gele kaart. Guido Dijkstra trok dit zich blijkbaar aan en wist 2x te scoren en de stand op 3-3 te brengen. Dit was de laatste keer dat Die Haghe in de buurt van de nieuwe landskampioen wist te komen, want het was in het verdere verloop een eenzijdige finale.

André Simons presteerde het om nog 6x te scoren, waardoor hij met de rust al 8 doelpunten op zijn naam had staan. In de rust werd er dan ook druk over records gespeculeerd. Leon pikte nog 2 doelpunten mee en Steven wist ook nog 1x de mand te vinden waardoor de stand op het scorebord in de rust 7-13 aangaf.

In de tweede helft werd het verschil nooit meer dan 6 punten en de scherpte leek er bij PKC dan ook af. André Simons kreeg meer druk waardoor hij lastiger tot scoren kwam (nog 3x), maar dit werd door het collectief gemakkelijk opgevangen. PKC kwam het eerste kwartier wat lastig op gang maar Mady liet zien dat als ze er moet staan, zij nog steeds in staat is om voor belangrijke doelpunten te zorgen en ook Sandra van den Herik scoorde weer een fantastisch doelpunt.

Die Haghe kwam niet dichter bij dan een verschil van 4 punten en er is dan ook geen direct gevaar geweest. In de laatste minuut kreeg de absolute man van de wedstrijd een publiekswissel. Met 11 doelpunten op zijn naam verliet André Simons onder luid applaus het veld.

Na 2x 35 minuten was de stand 18-21. Een fantastisch feestje volgde in de feesttent die door de organiserende vereniging vereniging DSC. Hierna werd koers gezet naar Papendrecht waar vervolgens tot in de late uurtjes werd doorgefeest in de eigen kantine.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.