'Sing sing swing' van excelcior zeer geslaagd

07 juni 2004
'Sing sing swing' van excelcior zeer geslaagd

PAPENDRECHT - Muziekvereniging Excelsior heeft afgelopen zaterdag een spectaculair concert verzorgd in theater De Willem, waarbij alle groepen het programma hadden aangepast aan het thema ‘Sing Sing Swing’.

Vóór de pauze kwamen zowel de majorettes als de tamboer-groep en het Klein orkest aan bod tijdens een afwisselende non-stop show. De dames kwamen van achteruit het theater dansend en handen-klappend het podium op en waren wel zeer speciaal uitgedost, in een voor de gelegenheid ontworpen glimmend blauw pak, witte laarzen met blauwe veters en een lange pruik. Er is duidelijk veel voorbereiding aan vooraf gegaan en het resultaat mag er zeker zijn, getuige het applaus. Het Klein Orkest verzorgde o.l.v. dirigent Petra Hofwegen een optreden waarin wereldberoemde zangers centraal stonden. De tamboer-groep o.l.v. Leon Verdoorn bewees dat de nodige aandacht was besteed aan het samenstellen van een leuk programma, waarbij behalve met de traditionele trommels, vooral met ‘klein slagwerk’, blote handen en zelfs met olie-drums in verschillende maten werd gemusiceerd. Voor de “Oil barrel beat“ waren alle tamboers gekleed in ketelpakken en helmen en brachten zij heel enthousiast een tot in de details uitgewerkt muziekstuk ten gehore. Door de veelzijdigheid van de diverse onderdelen van Excelsior heeft het publiek van begin tot eind van de optredens genoten. In de pauze had Excelsior een grootse verloting met tientallen leuke prijzen georganiseerd waarmee zij de kosten van de avond enigszins beheersbaar hoopt te maken.

Gedurende de pauze heeft het orkest op het podium plaatsgenomen, dat voor de gelegenheid uitgebreid was om alle muzikanten een plaats te kunnen bieden. Het meest opvallend was de uitvoering van ‘The sound of music’ waarbij de voltallige familie ‘Von Trapp’ te gast was om het orkest bij te staan. Het orkest sloot tesamen met Jann* het concert af met als toegift het swingende ‘Soul Medley’. Al met al kan Excelsior met veel plezier terugkijken op een geslaagd en goed-bezocht ‘lenteconcert 2004’!

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.