Nieuwbouw koningin beatrixschool van start

20 mei 2004

PAPENDRECHT - Half mei start de bouw van de nieuwe Koningin Beatrixschool aan de Jacob Catslaan 1. Deze nieuwe school voor het christelijk onderwijs vervangt de huidige twee schoolgebouwen.

Met de ondertekening van het contract met De Groot Vroomshoop uit Vroomshoop gaf de gemeente Papendrecht als opdrachtgever het startsein.
De school wordt gebouwd volgens een in de gemeente nieuw bouwconcept.

Dit concept staat bekend onder de naam Industrieel, Flexibel en Demontabel (IFD) bouwen. Het is een methode waarin het begrip ‘duurzaam’ hoog in het vaandel staat. Daarnaast is aandacht besteed aan gezondheidsaspecten tijdens invulling van het ontwerp. Een voorbeeld hiervan is het weglaten van traditionele radiatorverwarming uit de klaslokalen. De verwarming in de lokalen wordt nu verkregen door vloerverwarming. Deze oplossing zorgt voor betere schoonmaakmogelijkheden waardoor allergische reacties sterk verminderen en is daarnaast energiezuiniger. De oplevering van de nieuwe huisvesting staat gepland in de eerste week van oktober van dit jaar.

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.