Bouwplan nieuw winkelcentrum

07 mei 2004

PAPENDRECHT - Van der Vorm Bouw heeft de bouwaanvraag voor het nieuwe winkelcentrum De Meent bij de gemeente ingediend. Daarmee is een lange periode van ontwerpen en bespreken afgesloten.


In het ontwerp opgenomen zijn een parkeergarage, daarboven twee lagen winkels en daar weer boven verschillende woninglagen. Daarmee is het een behoorlijk gecompliceerd ontwerp. Van de bouwaanvraag maakt verder het deelplan Oude Veer deel uit, omdat het ontwerp als één geheel is opgesteld en wordt gebouwd.


De gemeente heeft de bouwaanvraag getoetst aan het nieuwe bestemmingsplan Centrum, dat december 2003 in werking trad. Zoals bij dergelijke omvangrijke bouwwerken eerder regel dan uitzondering is, past het bouwplan op een aantal onderdelen niet volledig binnen het bestemmingsplan. Met dit gegeven is bij de eerste herziening van het bestemmingsplan al rekening gehouden.
Daarnaast zijn er enkele afwijkingen waarvoor het bestemmingsplan burgemeester en wethouders een wijzigingsbevoegdheid geeft. Het gaat om zaken die van belang zijn voor een technisch betere uitvoering van het bouwplan, zoals balkons die over de grens van een bestemmingsvlak uitsteken. Daarvoor is een wijzigingsplan opgesteld, dat ter inzage wordt gelegd en vervolgens ter goedkeuring aan Gedeputeerde Staten wordt voorgelegd. Voor andere, geringere afwijkingen geeft het bestemmingsplan het college van burgemeester en wethouders de mogelijkheid vrijstelling te verlenen. Het gaat dan bijvoorbeeld om een iets hoger uitgevallen goothoogte.

Van vrijdag 7 mei tot en met donderdag 3 juni a.s. liggen de stukken die te maken hebben met de bouwaanvraag en de wijzigings- en vrijstellingsprocedures ter inzage op de leestafel op de begane grond van het gemeentehuis. Belangstellenden kunnen de voorstellen bekijken en eventueel (schriftelijk) hun zienswijze indienen. Op de pagina Gemeentenieuws is hierover de officiële bekendmaking opgenomen.

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.