Wijkgericht onderhoud

03 mei 2004

PAPENDRECHT - Onder het motto ‘Samen aan de Slag’ presenteert de gemeente Papendrecht woensdag 12 mei het ‘wijkgericht onderhoud’ aan inwoners van Papendrecht. Van 9.00 tot 10.00 uur geven wethouders De Looff en Vogel rondom winkelcentrum Wilgendonk het goede voorbeeld.
‘Samen aan de Slag’ is een onderdeel van de nieuwe manier van ‘wijkgericht werken’. De gemeente zet vaste teams in om bij het onderhoud per wijk nadrukkelijker tegemoet te komen aan signalen van inwoners. Daarbij kan het gaan om bijvoorbeeld losliggende stoeptegels en zwerfvuil, maar ook om herstelwerk aan straatmeubilair of openbaar groen.

Wethouder André Vogel licht toe: ‘Gemeente en medewerkers worden letterlijk zichtbaarder in de wijken van Papendrecht, onder meer door een herkenbare outfit. Inwoners kunnen bij hen terecht met vragen en opmerkingen, vervolgens worden eventuele problemen zo snel mogelijk opgelost. Ook krijgt men een reactie, zodat degene die de vraag stelde of de opmerking doorgaf, weet hoe het er mee staat. Maar natuurlijk kunnen inwoners ook zelf een bijdrage leveren: pak zelf dat papiertje op en gooi het in de prullenbak. Daarmee lever je een bijdrage aan het plezierig houden van de leefomgeving. Hoe meer mensen de handen uit de mouwen steken, hoe groter het bewustzijn en hoe meer deze mentaliteit zich als een olievlek – in dit geval in positieve zin – verspreidt. Verder kunnen inwoners het meldpunt bellen via telefoonnummer 6418911.’

Ieder kwartaal krijgt in het wijkgericht onderhoud een bepaald thema extra aandacht. Daarbij valt te denken aan zwerfvuil en een schone stoep en stoepgoot, aan een keurige ondergrond met vlakke tegels of aan het ruimen van het afvallende herfstblad.
Woensdag 12 mei heet wethouder De Looff belangstellenden op de grote parkeerplaats bij winkelcentrum Wilgendonk welkom met een korte - maar leerzame – inleiding over zwerfvuil. Vervolgens demonstreren wethouders De Looff en Vogel met leerlingen van het lokale basisonderwijs de kunst van het papierprikken, schoffelen, handmatig vegen en het machinematig vegen.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.