Merwedebrug N3 niet meer open tijdens spits

01 mei 2004

PAPENDRECHT - Vanaf 1 mei 2004 gaan de bruggen over de Merwede in de N3 bij Papendrecht en de A27 bij Gorinchem niet langer tijdens de spits open voor de scheepvaart. Ook worden voortaan vaste openingstijden gehanteerd. Rijkswaterstaat verwacht dat deze maatregelen een positief effect hebben op doorstroming van het wegverkeer, zonder dat het leidt tot extra hinder voor de scheepvaart. De maatregel is een initiatief van Rijkswaterstaat en besproken met een brede groep belanghebbenden in de beroeps- en pleziervaart, de gemeenten Dordrecht en Papendrecht en busvervoerder Arriva. Aanleiding was een onderzoek van Rijkswaterstaat. Daaruit bleek dat bijna alle files op de N3 veroorzaakt worden door een brugopening.

Het nieuwe openingsregime is afgestemd op de belangen van scheepvaart en wegverkeer. De scheepvaart moet zo ongehinderd mogelijk kunnen doorvaren. Door een zorgvuldig passen en meten blijven de openingen van de vijf bruggen in de zogenaamde Merwede-corridor daarom chronologisch zo optimaal mogelijk op elkaar aansluiten. Dit betreft naast de Papendrechtse brug en de brug bij Gorinchem, de Baanhoekbrug (de spoorbrug bij Sliedrecht) en de bruggen in het centrum van Dordrecht en bij Alblasserdam.

In de nieuwe situatie krijgt de Papendrechtsebrug in de N3 overdag zes openingen op vaste tijden buiten de spits, en verder om 6 uur ’s ochtends en twee keer ’s avonds. Door vaste dagelijkse openingstijden te kiezen kan de weggebruiker zijn reis al beter afstemmen op de bediening van de brug.

De nieuwe openingstijden Merwedebrug N3
Huidige situatie: openen op aanvraag, willekeurige tijden, maar wel al zoveel mogelijk buiten de spits. Met ingang van 1 mei: openingen op vaste tijden, buiten de spits.
Maandag t/m vrijdag: 6.00; 9.30; 11.00; 12.00; 13.00; 14.00; 15.10; 19.30; 20.15; 21.15u
Zaterdag, zon- en feestdagen: 8.00; 9.30;11.00; 12.00; 13.00 (op zondag); 13.05 (op zaterdag); 14.00; 15.10; 17.00; 19.30; 20.15; 21.15u

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.