DES'72 verliest waar van Swift

26 april 2004

PAPENDRECHT - Afgelopen zondagmiddag speelde de handballers van DES’72 hun laatste thuiswedstrijdvan dit seizoen in Sporthal de Docnk

Na drie nederlagen op een rij waren de mannen van DES'72 weer eens toe aan een overwinning. Helaas ging deze wens niet in vervulling. DES'72 speelde deze wedstrijd zonder de vaste keepers Dennis Abrahamse (geblesseerd) en Frank Kerkhofs, die op vakantie is ergens in het Midden-oosten.

In het doel stond vandaag keeper Rens van der Vorst, die tegenwoordig als veldspeler in het tweede team speelt. Hoewel hij bijna een jaar niet meer tussen de palen had gestaan kon het publiek toch af en toe weer genieten van zijn katachtige reacties en keepte hij een verdienstelijke wedstrijd. Het uitduel tegen Swift werd in Arnhem met 28-26 verloren. De strijd van vandaag ging redelijk gelijk op en de teams hielden elkaar goed in evenwicht met de doelpunten. DES zag echter toch kans om in de slotfase van de eerste helft een kleine voorsprong te nemen en kon gaan rusten met een stand van 11-9. Na de rust hielden de mannen van Miki Zornic nog tien minuten stand en toen kwam Swift langszij bij een stand van 16-16. Zoals vaker gebeurde deze nacompetitie was een zwak moment van DES in de wedstrijd beslissend voor de eindoverwinning. In korte tijd nam Swift een voorsprong van 3-4 punten en deze marge was voldoende om met de volle winst naar Arnhem terug te keren. In de laatste twee minuten werd het toch nog spannend en winst DES, Swift tot op 1 punt te naderen (27-28). Hoewel het scheidsrechterduo de klok nog zeven seconden liet terugzetten was dit niet meer voldoende voor DES'72 om nog een puntje te pakken. De Papendrechters staan na 4 duels langs de kant met nul punten en er restten nu nog twee uitwedstrijden bij BDC en Groene Ster die voor DES echter niet meer van belang zijn. We zien DES'72 dus volgend jaar weer terug in de eerste divisie.

Doelpunten DES'72: Arjan Koster en Erik Klaare 7x, Joost van Est en Remco Peters 2x, Oskar Broz en Jeffrey Zevenbergen 2x en Andre Kraaijeveld was goed voor 1 treffer

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.