Drechtsteden opwekking: gericht op zoekenden

20 april 2004

PAPENDRECHT - Drechtsteden Opwekking, het christelijke evenement dat zondagavond a.s. in theater De Willem in Papendrecht zal plaatsvinden, is in de eerste plaats gericht op mensen die normaal gesproken geen kerk bezoeken. Dit meldt de organisatie n.a.v. vragen die zijn gesteld. Eén christelijke organisatie wilde liever geen posters ophangen voor het evenement omdat ze christenen niet wilden stimuleren om hun eigen kerkdienst op zondagavond te verzuimen.

De organisatie heeft alle begrip voor dit standpunt. 'Christenen zijn natuurlijk welkom op deze avond, maar dan vooral om anderen mee te nemen of om biddend met ons mee te werken. Wij zijn niet uit op verhuizing van christenen van de ene kerk of kerkdienst naar de andere. We willen juist onze hand uitstrekken naar mensen die geen kerk meer bezoeken, teleurgesteld zijn, nooit een kerk hebben bezocht, zich afvragen of God echt bestaat, of menen dat er voor hen geen weg naar God meer is. Dat is de groep waar we voor willen gaan, en we hopen dat christenen die al een plek in een kerk hebben, bereid zijn om mensen die op zoek zijn te attenderen op deze avond.' De organisatie wil zondagavond een plaats creëren waar mensen in hun eigen taal de boodschap van de Bijbel zullen kunnen horen en een ontmoeting met God kunnen hebben. Er is live-muziek, een toespraak over geloof, en ruimte voor gebed. Zondag 25 april, Theater De Willem in Papendrecht, aanvang: 19.00 uur, toegang gratis. Info: 06-42108525.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.