Floraide niet in sophiapolder?

19 april 2004

REGIO - De Drechtsteden betreuren het standpunt van de Provinciale Statencommissie Groen Water en Milieu om de organisatie van de Floriade 2012 in de Drechtsteden niet te willen steunen. In het persbericht van 14 april jongstleden geeft de Statenfractie GroenLinks Zuid-Holland aan dat de Sophiapolder bestemd is als natuurgebied en dat met de komst van de Floriade de afgesproken doelstellingen voor dit gebied niet kunnen worden gehaald. De Drechtsteden zijn van oordeel dat bovenstaande opvatting onjuist is en misschien gebaseerd is op een misverstand.

Toekomst van de Sophiapolder
Een deel van het eiland van de Sophiapolder (minder dan 50%) wordt ingericht als centrale locatie. Het groene eiland wordt voor dit deel gedurende het evenement gebruikt om de Nederlandse en internationale tuinbouwsector aantrekkelijk te presenteren. Het alom aanwezige water dient als bron van inspiratie bij het ontwerpen van (drijvende) paviljoens en landschappen. Juist de Floriade levert een belangrijke bijdrage aan het versneld realiseren van de eindbestemming van de Sophiapolder, te weten natuur en landschap. Na de Floriade heeft de Sophiapolder dus de oorspronkelijke bestemming.

De regio hoopt op korte termijn met de provincie om de tafel te kunnen gaan zitten om de misverstanden uit de weg te helpen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.