Aanleg middenspanningskabels

16 april 2004

PAPENDRECHT - Voor de elektriciteitsvoorziening van het industrieterrein Polder Nieuwland te Alblasserdam en Papendrecht worden nieuwe middenspanningskabels gelegd, en wel van het transformatorstation aan de Admiraal de Ruyterweg via de Kennedylaan, Lange Tiendweg en Burgemeester Keijzerweg naar Polder Nieuwland.

Bij de aanleg wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de huidige kabels en van leidingenstroken die momenteel al in gebruik zijn door diverse nutsbedrijven.


De aanleg van deze nieuwe kabels roept wellicht de vraag op of de optredende stralingen bij dergelijke kabels gevaar opleveren voor de volksgezondheid. Overal waar elektriciteit is, ontstaan ook elektrische en magnetische velden. Deze velden zijn dus aanwezig waar elektriciteit wordt opgewekt, getransporteerd, gedistribueerd of gebruikt. Te denken valt aan hoogspanningslijnen, transformatorhuisjes en ondergrondse elektriciteitskabels, maar ook aan alle elektrische apparaten thuis, in de winkel en op het werk.
De Nederlandse Gezondheidsraad - adviesorgaan voor de Nederlandse regering – trok na twintig jaar wetenschappelijk onderzoek de conclusie dat het onwaarschijnlijk is dat elektrische en magnetische velden – opgewekt door elektriciteitsvoorziening - bepaalde ziekten (met name leukemie bij kinderen) kunnen veroorzaken.
De magnetische veldsterkten die in Papendrecht worden veroorzaakt door de te leggen kabels en de kabels die reeds in de grond liggen, zullen de normen die de Nederlandse Gezondheidsraad stelt niet overschrijden.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.