Culturele raad gaat exposeren in bibliotheek

13 april 2004
Culturele raad gaat exposeren in bibliotheek

PAPENDRECHT – De sectie Amateurkunst van de Culturele Raad Papendrecht krijgt er binnenkort een mooie expositieruimte bij: de vrije wandruimte in de bibliotheek aan de Markt zal tijdens een groot deel van het jaar voor tentoonstellingen van amateur-kunstenaars gebruikt gaan worden.

De Culturele Raad sluit hiertoe een overeenkomst af met het bibliotheekbestuur. Medewerkers van de gemeente zullen binnenkort bevestigingsrails ophangen. Deze wordt hiervoor speciaal aangeschaft door de Culturele Raad.

Ouverture
De eerste grote expositie die in de bibliotheek te zien zal zijn is Met z’n Allen V, de jaarlijkse verzameltentoonstelling, waaraan zo’n 50 amateur-kunstenaars uit Papendrecht en omgeving meedoen. Met z’n Allen V wordt geopend op 3 september tijdens de tweede editie van het cultureel festival De Ouverture.

Laagdrempelig
CRP-voorzitter Hans Hulswit is erg in zijn schik met deze nieuwe expositiegelegenheid. “Voor ons zijn de amateur-tentoonstellingen erg belangrijk. De sectie Amateurkunst organiseert deze al vele jaren lang en met groot succes. De kunstenaars zelf, maar ook vele anderen beleven er veel plezier aan.” Tot nu toe kon de CRP beschikken over ruimte in een aantal zorginstellingen en in het Denksportcentrum. Hulswit: “De ruimte die we gebruiken in De Stolpe, De Wieken en het Denksportcentrum is natuurlijk heel mooi, maar kan niet wedijveren met hetgeen de Bibliotheek te bieden heeft. Welke openbare gelegenheid in Papendrecht ligt zo centraal en is zo laagdrempelig? Ik ben er van overtuigd dat onze kunstenaars hiermee een groot, nieuw publiek kunnen bereiken.” De Culturele Raad hoopt op een langdurige en vruchtbare samenwerking met de Bibliotheek.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.