Mini-volleyballers vermaken zich bij flits

06 april 2004

PAPENDRECHT - Meer dan 120 mini’s – de jongste groep volleyballers - vermaakten zich de ochtend van zaterdag 27 maart bij Volleybalvereniging Flits in Papendrecht. En leerden tegelijkertijd de beginselen van de sport. ‘Leuk, ik wilde eigenlijk nog wel meer wedstrijden spelen’, verwoordde een van de deelnemertjes het algemene gevoel onder de sporters.

Het was die zaterdag 27 maart al vroeg een drukte van belang in sporthal De Donck in Papendrecht. Volleybalvereniging Flits hield een groot toernooi voor de jongste volleyballers. Uit de wijde omgeving kwamen 21 teams naar de sporthal. Ruim 120 jonge sporters in de leeftijdscategorie van zes tot ongeveer tien waren vanaf 9 uur ’s morgens actief en met veel plezier aan het volleyballen.


De mini’s speelden circulatievolleybal. Deze aangepaste vorm van volleybal maakt het voor iedereen eenvoudig te leren volleyballen. Volleybalvereniging Flits deed zelf mee met drie teams aan het toernooi. De teams boekten goede resultaten. In poule A haalden Flits 1 en Flits 2 een gedeelde derde plaats. In poule B behaalde Flits 3 een knappe tweede plaats.
De jeugd zelf maakte er geen geheim van het enorm naar de zin te hebben. ‘Gaaf, want we hebben net gewonnen’ en ‘Leuk, ik wilde eigenlijk nog wel meer wedstrijden spelen’, hoorden de organisatoren uit de mond van het jonge talent.
Om 13.00 uur ging iedereen - spreekwoordelijk - moe maar voldaan naar huis en keerde de rust in De Donck terug. ‘Nu ben ik echt heel moe’, stelde een van de spelers tegen het einde van een geslaagde ochtend.


Wie ook wil leren volleyballen bij Volleybalvereniging Flits kan iedere donderdag van 17.30 uur tot 18.30 uur proeftrainen in sporthal De Donck. Vriendjes en vriendinnetjes zijn natuurlijk ook van harte welkom. Voor informatie kun je ook terecht op de website www.vvflits.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.