DES'72 verliest in laatste seconde

05 april 2004

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdagavond moesten de heren van DES'72 in hun 2de nacompetitie wedstrijd aantreden tegen het Zevenbergse Groene Ster.

Met het debacle van Arnhem in het achterhoofd, wilde DES deze wedstrijd voor eigen publiek, wat ruim aanwezig was winnen. Eerdere ontmoetingen tussen beide rivalen eindigde in een gelijkspel en een overwinning voor DES. Omdat de eerste nacompetitiewedstrijd van DES in Arnhem verloren ging moesten de mannen deze keer wel winnen om in ieder geval aansluiting te vinden bij de top.

De eerste helft gaf voor DES en ook voor de scheidsrechters weinig problemen. Al in de eerste minuten liepen het team van Miki Zornic uit naar een voorsprong van 4 punten en deze werd tot aan de rust niet meer afgestaan. Mede door het goede keeperswerk van Frank Kerkhofs en het goed aanspelen van linker opbouwer Joost van Est wist DES deze voorsprong vast te houden. Hoewel op het eind van de eerste helft het spel wat ruiger werd, Remco Peters liep tegen zijn 2de tijdstraf op en ook Andre Kraaijeveld de klos was, bleef het een harde maar faire wedstrijd en liep de zaak niet uit de hand. Met een ruststand van 16-12 konden beide ploegen thee gaan drinken.

Ook het begin van de 2de helft liep voor DES geheel naar wens. Er werd regelmatig gescoord en men wist zelfs op een voorsprong van 7 punten te komen, wat normaal gezien, tot het einde van deze wedstrijd voldoende moet zijn voor een overwinning. Maar...helaas... Met een stand van 22-15 kreeg Joost van Est een persoonlijke dekking en het hele spel van DES werd aan rafels getrokken. DES wist geruime tijd niet meer te scoren, daardoor liep Groene Ster langzaam in en wist men met sterk verdedigen en goed opgezet aanvalspel de licht vermoeide Frank Kerkhofs te verschalken. Ook kwamen er meer irritaties in het spel van DES waarbij de scheidsrechter niet altijd even consequent floten en DES behoorlijk benadeelde gezien de 6 tijdstraffen ten opzichte van maar 3 voor Groene Ster. Ook de rode kaart van Remco Peters was een beetje overdreven en was gezien het wedstrijdverloop. Ook coach Miki Zornic begon zich te irriteren, wat hem na zijn gele kaart ook een 2 minuten tijdstraf opleverde en er weer een speler uit het veld moest. Dit speelde Groene Ster in de kaart en 10 minuten voor het eind kwamen de groenen langszij en trokken de wedstrijd naar zich toe. In de laatste minuut wist Erik Klaare de stand door een strafworp gelijk te trekken maar Groene Ster wist deze gelijkmaker te pareren en in de laatste seconde de volledige winst toch mee naar Zevenbergen te nemen (eindstand 25-26).

Toch is er een kans dat deze wedstrijd nog een staartje krijgt. In de 29ste minuut van de 2de helft werd de nummer 11 van Groene Ster voor een 2 minuten tijdstraf op de bank gezet, waardoor Groene Ster de wedstrijd met 5 veldspelers moest beëindigen. Maar er stonden de laatste seconden van de wedstrijd 6 veldspelers in het veld (wat helaas niet door de scheidsrechters werd opgemerkt). En juist in deze laatste seconde viel het winnende doelpunt
Scores: Erik Klaare 3, Arjan Koster 1, Jeffrey Zevenbergen 3, Joost van Est 9, Remco Peters 5, Oskar Bros 2, Alvin v/d Kuil 1. Peter Kraaijeveld 1.

Bijschrift foto: Rob Kraaijeveld (DES’72) haalt uit voor een schot, David Magnus (ex-DES’72) kijkt toe (foto: Jan Bezemer)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.