Week van de waarheid voor TTV Papendrecht 4

05 april 2004

PAPENDRECHT - Met een gedecideerde 8-2 thuisoverwinning heeft de seniorenselectie van TTV Papendrecht vrijdagavond concurrent Vriendenschaar 5 uit Gouda uitgeschakeld. Dat de bezoekers al niet met veel vertrouwen aan de wedstrijd begonnen bleek uit het feit dat zij met een invaller aantraden. Toch was het juist de verdedigend ingestelde invaller die Guido Houwing een van zijn twee nederlagen bezorgde. Ondanks deze twee tegenpunten vergrootte Papendrecht 1 de koppositie in de promotieklasse. De hattricks en het gewonnen dubbel van Ruud Schoon en Richard Steenhuisen verstevigen de kansen op het kampioenschap.

Papendrecht 2 diende vrijdagavond thuis in De Kooy te winnen van VVV 4 om de degradatiezone in hun promotieklasse te verlaten, maar de Haagse bezoekers staken daar een stokje voor. Moos Markesteijn kwam moeizaam tot een overwinning, maar gesteld mag worden dat ongewoon veel kant- en netballen steeds in zijn nadeel uitvielen. Joop Joosten zag al zijn inspanningen verloren gaan en ook zijn dubbel met Eddie van Weelde was vergeefse moeite. Alleen Eddie kon met opgeheven hoofd het strijdperk verlaten, zijn hattrick is de laatste strohalm waar de reserves zich aan kunnen vasthouden.

Team 3 herstelde zich van het slippertje van vorige week. Donderdagavond in Zwijndrecht werd Shot 7 met 2-8 gedeklasseerd doordat Hanno van Sintmaartensdijk en Jan Schoon beiden tweemaal wonnen. Ook in het dubbel waren zij de gastheren de baas. Opzien baarde evenwel André Voskuijl die na de afgang van de vorige partij nu weer doodleuk een hattrick deponeerde. Een redelijke uitslag deze week tegen Sliedrecht 1 kan het kampioenschap in de tweede klasse opleveren.

Voor Papendrecht 4 wordt het de week van de waarheid. Donderdag speelden Bas van Oers en Jeffrey de Bosscher beiden in en tegen Dordrecht 6 een hattrick, maar bleef Adino Bosch een beetje achter met twee nederlagen. Het gewonnen dubbel van Bas en Adino completeerde een dikke 2-8 uitslag welke echter werd geëvenaard door concurrent TTVA 1. Vrijdagavond ontmoeten beide rivalen elkaar in de slotwedstrijd van de voorjaarscompetitie. Team 4 heeft een voorsprong van 5 punten op de Alblasserdammers en hoewel het team nog maar 3 punten hoeft te vergaren om de concurrent voor te blijven, is de herinnering aan de 8-2 nederlaag eerder dit seizoen nog vers. Supporters kunnen deze strijd vrijdagavond vanaf 20 uur aanschouwen in de gymzaal De Kooy aan de Pieter Zeemanlaan.

De Papendrechtse jeugdteams zijn bezig aan de slotfase van een zware competitie. Het spelen op een hoger seizoen valt velen toch wel zwaar en het wordt lastig om je ondanks vele tegenvallende uitslagen elke week toch weer opnieuw op te peppen.

De jeugdselectie speelde zaterdag de uitwedstrijd tegen Dordrecht 4 en sleepte er een verdienstelijk gelijkspel uit. Arvin van Gameren en Wouter Lagendijk wonnen beiden eenmaal, Jeffrey de Rooy won tweemaal en veroverde met Arvin het dubbel. De kans op prolongatie in de derde klasse heeft de jeugdselectie in eigen handen, maar dan zal volgende week zaterdag thuis hekkensluiter Sliedrecht 1 het slachtoffer moeten worden.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.