Slobbers winnen 1e prijs in sleeuwijk

05 april 2004
Slobbers winnen 1e prijs in sleeuwijk

PAPENDRECHT - Zaterdag 3 april heeft de Papendrechtse ’Dans en Sjókûpel De Slobbers’ deelgenomen aan het 7e jaarlijkse kapellenfestival van de Sleeuwijkse blaaskapel ‘De Leutschuppers’. Met een enthousiast gebracht optreden met spectaculaire act wisten de Slobbers wederom de wisselbeker (een bronzen sculptuur van de Leutschupper) in de wacht te slepen!

De inmiddels nationaal én internationaal bekende Slobbers hadden voor de gelegenheid een dubbelganger van de vliegende Fakir uit de Efteling bereid gevonden te assisteren. Terwijl De Slobbers op het podium het eerste nummer inzetten, kwam de Fakir op een tapijt De Bolderik binnen, op zijn eige wijze musicerend en strak voor zich uit kijkend, zoals dat een fakir betaamt. Toen de Fakir bij het podium was aangekomen, begon hij vol overgave met het bezweren van de slang die tot dat moment rustig in zijn mandje had gelegen, en stak het publiek de van De Slobbers ontvangen tulpen omhoog, begeleid door De Slobbers met speciaal hiervoor gearrangeerde muziek. De Fakir ‘zweefde’ daarna naar de andere kant van de zaal, waar hij tussen de tulpen wederom de slang uit het mandje probeerde te lokken met zijn enthousiaste, Oosterse klanken. En deze keer met succes want de gigantische, kleurige slang kroop uit het mandje omhoog, siste en begon op het hoogste punt zelfs te spugen; kleine piepschuim-balletjes zorgden voor veel hilariteit bij het talrijke enthousiaste publiek. Na deze carnavaleske bijdrage bleek de Fakir als trompetist uitstekend het Slobberrepertoire te beheersen; met de typerende eigen muziekstijl van De Slobbers werd het optreden voortgezet. De muzikanten bleken zelf wel een paar schoonheidsfoutjes te hebben ontdekt, maar tijdens het 2e optreden (muzikaal, zonder act) werd dat ruimschoots goedgemaakt, getuige de jury-rapporten.

De deelnemers worden elk jaar tijdens het festival van De Leutschuppers door een vakkundige jury beoordeeld op muzikaliteit én carnavaleske kwaliteiten. De Slobbers deden voor de 6e keer mee en behaalden 715 punten, waarmee wederom (en overtuigend) de 1e prijs in de wacht werd gesleept. Als 2e eindigde ‘De Stadse Blaozers’ met 661 punten, direct gevolgd door de Gorkumse kapel ‘Eght Herrie’ die met 660 punten de 3e plaats behaalden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.