Nederlaag PKC in ahoy-finale

22 maart 2004

PAPENDRECHT - Zaterdagavond 20 maart stond PKC/Café Bar voor de 13e keer in de zaalkorfbalfinale, voor de 7e x in de afgelopen 8 jaar in AHOY... en voor de tweede achtereenvolgende keer tegen Fortuna uit Delft.
Vooraf aan de herhaling van de zaalfinale van verleden jaar, stond de teller op 6x winst en 6x verlies.

Fortuna begon zeer voortvarend aan de wedstrijd en in de eerste 10 minuten was het Saskia die in ieder geval de teller voor PKC op 1 zette: 0-1, 1-1, 1-2, 1-3, 1-4, 1-5. Edwin doorbrak de ban en scoorde 2-5, direct beantwoord door Joost Preuninger: 2-6, Steven benutte een strafworp en maakte 3-6, het werd door een strafworp aan Fortunazijde 3-7, en André maakte 4-7. Dit werd gevolgd door (alweer) twee strafworpen aan Fortunazijde waarmee de stand op 4-9 kwam, daarna: 5-9, 5-10, 6-10, 6-11, 7-11, 7-12, 8-12 en 9-12 wat ook de ruststand werd.
Het mocht duidelijk zijn: bij PKC moest er zo mogelijk een tandje bij!
Leon werd al wat onrustig op de bank, ging al eens een beetje lopen, had wat overleg met de trainer, er ging een shirtje uit en kort na het begin van de 2e helft kwam Leon erin. Edwin werd gewisseld. Op een cruciaal moment in de wedstrijd kreeg Fortuna na 7 minuten in de 2e helft kort na elkaar 2 strafworpen die werden benut door Barry Schep. De stand werd 10-14, 10-15, en zelfs 10-16 na alweer een strafworp aan Fortunazijde. André probeerde het tij te keren en scoorde kort na elkaar 11-16 en 12-16. Dennis Vreugdenhil benutte de volgende Fortunastrafworp en het werd 12-17. Bart de Wit werd gewisseld voor Rene Mol die gelijk een puntje meepakte: 13-17. Direct gevolgd door het benutten van (jawel, het wordt eentonig) een Fortunastrafworp: 13-18. André begon een ‘inhaalrace’ 14-18, Saskia 15-18 en Rene Mol benutte een strafworp aan PKC-zijde: 16-18, wat ook de eindstand werd.

Helaas lukte het niet om de 7e landstitel in de zaal binnen te halen.
Voor de 3e achtereenvolgende keer ging het dus net mis in AHOY, waarvan het bereiken op zich al een hele prestatie is. Felicitaties dus aan de ploeg van Peter van Drimmelen en John Spek... en alle redenen om toch een prachtig "After AHOY feest" te vieren.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.