Derde meerkamp techniekwedstrijd synchroonzwemsters de Geul

22 maart 2004

PAPENDRECHT - Zaterdag 20 maart werd in zwembad de Hoogth in Papendrecht de derde meerkamp tech-niekwedstrijd gezwommen door de synchroonzwemsters van zwemvereniging de Geul. Aan de wedstrijd werd behalve door de ploeg van de Geul (met zeventien deelneemsters) deelge-nomen door de ploegen van de Devel uit Zwijndrecht, Den Ouden/ACZ uit Capelle a/d IJssel en Aragosta uit Spijkenisse. De meerkampwedstrijden worden specifiek naast de landelijke competitie voor de hoge niveaus georganiseerd voor de aanloopniveaus 0, 1 en 2 en de ni-veaus Age I (onder 12) en Age II (onder 14).

In totaal zwommen 76 meisjes gedurende drie uur elk vier figuren voor de jury, onder het toeziend oog van het ruim aanwezige publiek.

De resultaten voor de Geul waren beter dan vooraf was ingeschat. In categorie 0A (categorie 0, 1994 en later) legde Melissa Goeman beslag op de tweede plaats en haalde daarmee de zil-veren plak binnen. In diezelfde categorie wisten Shiva van Dongen, Anouk van Seters en Mi-raim Vermeulen beslag te leggen op de plaatsen acht, negen en twaalf. Geen eremetaal voor deze meisjes maar wel een prima prestatie.

In categorie 1 greep Sandya Jhingoer net naast het eremetaal door op de vierde plaats te blij-ven steken. Madhui Bahadour, Charlotte Aantjes en Romy van Eck eindigden respectievelijk op de plaatsen zeven, tien en twaalf.

In categorie 2A werden de grootste successen van de Geul gevierd. Cloë Severin legde daar met een ongekend groot puntenaantal van 45.123 beslag op de eerste plaats en kaapte het goud met gemak voor de concurrenten weg. In diezelfde categorie eindigden Samantha van Dalen, Claudia Rooseboom en Suzanne Kromwijk op respectievelijk de zevende, achtste en negende plaats. In categorie 2B werd met de vierde en vijfde plaats van Sandra van Dasler en Annoeska Lodder net naast het eremetaal gegrepen.

In de categorie Age II tenslotte kwam Anoek Reuvers met 44,898 net 0,102 punt te kort om het D diploma binnen te halen. In diezelfde categorie legde Marline van Hulst uiteindelijk beslag op de zevende plaats.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.