Dames DES’72 toe aan rust

22 maart 2004

PAPENDRECHT - Met noodhulptroepen van de Junioren Marjan de Ruijter, Judith Kraaijeveld, Terry van Utrecht en Linda Boelens, keepster en van Dames 2 Monique van Dalen op de bank gingen de dames vol goede moed hun laatste competitiewedstrijd in. De tegenpartij had haar zinnen gezet op de nacompetitie en gingen voortvarend van start. Na een snel spel, 4 break-outs van HCV en slordige afspeelfouten van DES stond de stand na 12 minuten op 3 – 9. Hierna pakte DES de draad deels op, maar slaagde er niet in het gat van 6 doelpunten te dichten en er werd met 9 – 15 gerust.

In het begin van de tweede helft wisten beide teams vaak het doel te vinden. Na 6 minuten kwamen de dames van DES echt op dreef en wisten de achterstand te verkleinen naar 3 doelpunten (17 – 20). Gerrie van Jaarsveld scoorde 4 maal achter elkaar en werd vervolgens vastgezet. Martine Menses scoorde 2 mooie doelpunten vanaf de middenopbouw, en ook zagen wij een paar hele mooie scores vanaf de DES circel. Opvallend was het goede spel van de junior Marjan de Ruijter, die dit beloond zag met drie doelpunten.

Na 15 minuten in de tweede helft werd keepster Esther de Graaff, die als een dijk had staan keepen, gewisseld voor Juniorenkeepster Linda Boelens, die zo haar eerste-divisie ervaringen goed aan het opbouwen is. Een pittige ervaring, want de DES verdediging had weinig in te brengen tegen het snelle slot offensief van HCV. Naarmate het einde naderde werd het spel aan beide kanten harder, wat niet bevorderlijk was voor mooi handbal. Zo eindigde de wedstrijd met 27 – 32.

Wij kijken uit naar het volgende seizoen en hopen, met hulp van strengere scheidsrechters dan dit jaar, blessureloos mooi te kunnen handballen.

Scoren: Gerrie van Jaarsveld 10; Martine Menses 7; Nicole de Jong 5; Marjan de Ruijter 3; Judith Kraaijeveld 1; Debbie Heezen 1.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.