Mannen DES'72 sluiten competitie winnend af

22 maart 2004

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdag moesten de heren van DES'72 aantreden tegen het Limburgse Kempen/BDC'90. Het was de laatste competitie wedstrijd en zowel voor DES, dat vast op een 3de plaats staat, als voor BDC, dat op een eervolle 6de plaats staat, is er in deze reguliere competitie niets meer te verdienen of te verliezen. Toch speelt hier nog wat anders, want naast de normale competitie loopt nog de nacompetitie en juist BDC had kans, indien zij deze wedstrijd zouden winnen, om op het laatst nog een periodetitel te behalen, wat hun dan weer het recht geeft om de nacompetitie voor een plek in de eredivisie te spelen. Maar, zoals bij elke vereniging, kent BDC haar ups en downs en interne problemen met de coach en sommige spelers heeft dit team toch verzwakt gezien de smalle basis (11 spelers op papier) die vanuit Landgraaf naar Papendrecht was vertrokken. Op de valreep nog een heel interessante ontmoeting....

BDC ging gelijk goed van start. Al in de eerste minuten werd het doel van Frank Kerkhofs flink onder vuur genomen en binnen enkele minuten stond DES met 2 punten achter. Tot aan de 19de minuut stond BDC steeds 1 of 2 puntjes voor en wist DES alleen via strafworpen van Erik Klaare en de afstandsschoten van Joost van Est tot doelpunten te komen. Toch toonde DES veerkracht en kwam langzaam dichterbij en werd het gelijk 13-13. Tot aan de 28 minuut bleef de stand steeds gelijk en wisten geen van beide partijen een doorbraak te forceren. Toch had BDC op dat moment het betere van het spel. Door de cirkelspeler Christian Bruns goed in stelling te brengen liep BDC weer twee puntjes uit en stond het 2 minuten voor rust 14-16. Toch kon DES de kleedkamer in met een 16-16 stand.

Na de rust begon DES veel agressieveren wist in 10 minuten een bres te slaan (23-19). Ook daarna hield DES het beste spel en met nog 10 minuten te spelen stond er 30-22 op het scorebord. Coach Miki Zornic kon de laatste minuten wat meer zijn jeugdspelers inbrengen en zowel Rob Kraaijeveld met 4 doelpunten als Alvin v/d Kuil met 2 doelpunten en ook Mark Punt met 1 doelpunt hebben deze wedstrijd heel verdienstelijk gespeeld.Eindstand 33-24.
DES kan zich nu op gaan maken om de strijd aan te gaan in de nacompetitie.

Scoren: Erik Klaare 5, Arjan Koster 4, Jeffrey Zevenbergen 5, Joost van Est 5, Rob Kraaijeveld 4, Remco Peters 3, Arjen Koster 2, Michael Oosterbaan 2, Oskar Bros 2, Alvin v/d Kuil 2. Mark Punt 1.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.