Spanning in slotwedstrijden tafeltenniscompetitie

22 maart 2004

PAPENDRECHT - Omdat de wedstrijd van Papendrecht 1 – VDN Salamanders 4 werd uitgesteld waren vrijdagavond alle ogen gericht op de seniorenreserves die het Haagse Wibats 2 ontvingen.

Tegen de lantaarndrager uit de promotieklasse werd eerder al met 2-8 gewonnen, de uitdaging lag in het verbeteren van die prestatie. Papendrecht 2, dat dit seizoen zeer wisselvallig presteert, pakte thuis in De Kooy tot genoegen van de toeschouwers dik uit met een verdiende 10-0 zege. Joop Joosten, Eddie van Weelde en Moos Markesteijn gunden de bezoekers geen enkel punt en vrijwaarden zich hierdoor weer voorlopig van degradatie.


De koploper in de tweede klasse Papendrecht 3 bereikte vrijdagavond tegen Dordrecht 7 een moeizaam gelijkspel. De gastheren maakten het Hanno van Sintmaartensdijk (2x), Patrick van Vooren en André Voskuijl (beiden 1x) bijzonder lastig. Het voor de zevende maal op rij gewonnen dubbel van Hanno en Patrick voorkwam de eerste nederlaag van het seizoen. Ondanks het onverwachte dipje kent team 3 nog een riante voorsprong op de concurrentie.
Papendrecht 4 boekte donderdag in Zwijndrecht weer een ouderwetse 1-9 overwinning. Ditmaal was lantaarndrager Shot 6 slachtoffer van de dadendrang van Jeffrey de Bosscher, Bas van Oers en Adino Bosch, die alleen het dubbel aan de gastheren lieten. Met deze hoge score herpakt team 4 de leiding in hun tweede klasse.
Papendrecht 5 won vrijdagavond met 4-6 van het Hardinxveldse Drivers 3 door met name de vijfde hattrick van Frank van Wijngaarden. Robert Hilgeman diende slechts eenmaal een tegenstander te feliciteren maar moest met Frank het dubbel aan de gastheren laten. Kersverse voorzitter Jan van Dalen mocht als invaller het zesde punt op het wedstrijdformulier noteren. Met nog drie wedstrijden te spelen ligt voor team 5 promotie naar de tweede klasse in het verschiet.

Alle vier de Papendrechtse jeugdteams ontmoetten zaterdagmiddag thuis in de Kooy hogergeklasseerde tegenstanders. Daarom mag het gelijkspel van de jeugdselectie tegen Nileta 3 als een goede prestatie bestempeld worden. Arvin van Gameren en Wouter Lagendijk tekenden beiden voor 2 overwinningen, Jeffrey de Rooy kon slechts eenmaal zegevieren. Het dubbel van Arvin en Jeffrey ging helaas naar de bezoekers uit Nieuw-Lekkerland. Met nog twee wedstrijden voor de boeg behoort behoud in de derde klasse nog steeds tot de mogelijkheden.
Het derde jeugdteam revancheerde zich van een eerder geleden 6-4 nederlaag tegen Nileta 4. Matthijs Rietveld gaf het goede voorbeeld en deponeerde zijn derde hattrick van het seizoen en pakte ook samen met Maarten Lagendijk het dubbel. Maarten (2x) en William van de Adel (1x) completeerden de 7-3 overwinning.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.