College op pad

19 maart 2004
College op pad

PAPENDRECHT - Onder het motto ‘zien en gezien worden’ begaf het voltallige college van burgemeester en wethouders zich dinsdag 16 maart op de fiets naar diverse locaties in Papendrecht.

De leden van het college maakten eerst kennis met vertegenwoordigers van diverse bewonersorganisaties en gingen vervolgens samen met hen op pad.

Op het programma stonden locaties die volgens de bewonersorganisaties om speciale aandacht vragen. Het gezelschap stond – letterlijk – stil bij de kruising Industrieweg/Westeind, waar zij met eigen ogen constateerden dat daar met name voor fietsers onveilige situaties kunnen ontstaan. Vervolgens bekeken ze dijkopgangen voor voetgangers aan de Noordhoek, waar ruimte voor voetgangers ontbreekt, en de rotondes op de Veerweg waar gestreefd wordt naar een uniforme voorrangsregeling voor fietsers. Ten slotte leidde de route over de Veerweg langs het tijdelijk winkelcentrum en ervaarden de bestuurders aan den lijve dat fietsers en automobilisten elkaar daar soms in een benarde situatie drijven.

Het college wil met de nieuwe aanpak van wijkgericht werken de zichtbaarheid van de gemeente in de Papendrechtse wijken verhogen en gaf zelf het goede voorbeeld. Het voorstel van het college om voortaan elk half jaar een werkbezoek aan een wijk te brengen viel bij alle aanwezigen in goede aarde. Tijdens het kennismakingsgesprek kwamen onderwerpen als parkeerproblemen, overlast door horeca en sociale problemen zoals vandalisme ter sprake. In een informele en positieve sfeer werd het werkbezoek afgesloten. Het volgende werkbezoek is gepland in het najaar. (foto: Henk van Veen)

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.