Frituurvet niet in riool maar in container

18 maart 2004

PAPENDRECHT - Om te voorkomen dat het riool verstopt raakt, worden regelmatig de straatkolken gereinigd. Daarbij blijkt dat vaak frituurvet via de kolken wordt ‘verwerkt’, met als gevolg dat het vet gaat stollen, het riool verstopt raakt en regenwater niet optimaal kan worden afgevoerd.

Daarom verzoekt de gemeente inwoners het vet gewoon in de pan te laten stollen en het daarna in de afvalcontainer te gooien. Ook kan men het vet en/of frituurolie afgeven op het afvalbrengstation op de gemeentewerf aan de W. Dreeslaan.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.