Heren DES’72 behouden 3e plaats

13 maart 2004

PAPENDRECHT - Zaterdag 13 februari moest DES'72 aantreden tegen het Zevenbergse Groene Ster in Zevenbergen. Op de valreep nog een belangrijke wedstrijd want de winnaar van deze wedstrijd kon nog 3de worden in de 1ste divisie, die op dat moment nog geclaimd wordt door DES'72. Jan Weerden de coach van Groene Ster was er op gebrand om de 3de plaats van DES weer terug te pakken nadat ze 17 wedstrijden lang op deze 3de plaats hadden gestaan.

Dus al met al voor beide partijen een belangrijke en daarom ook een spannende wedstrijd.

Beide teams startten deze wedstrijd heel voorzichtig. Pas in de 2de minuut opende Groene Ster de score en binnen enkele seconden stond DES met 2 punten achter. Pas in de 5de minuut wist Erik Klaare,die weer topscorer werd, het openingsdoelpunt voor DES te maken, maar echt doordrukken en overtuigen kon DES op dat moment zeker niet. Groene Ster had vooral in het eerste deel van deze helft de betere kansen en wist dit via de sterke linker opbouwer Geerten Segers optimaal te benutten. Na 15 minuten spelen stond het nog maar 9-5 en op dat moment werd keeper Frank Kerkhofs, die niet in de wedstrijd zat, gewisseld voor de Dennis Abrahamse. DES begon wat beter in de wedstrijd te komen en in de 21ste minuut wist Jeffrey Zevenbergen de stand naar 9-8 te trekken en nu kon DES wel meer druk zetten en m.n. Joost van Es kwam vaker via de linker kant tot scoren en in de 23ste minuut stond DES voor de eerste keer voor (9-10). Maar binnen 5 minuten was DES de voorsprong weer kwijt en wist Groene Ster door pressie handbal de rust met 13-12 te behalen.

De 2de helft startte zoals de eerste helft eindigde. Het bleef tussen de 2 teams steeds stuivertje wisselen. De ene keer stand Groene Ster voor, de andere keer weer DES. Toch had op dat moment Groene Ster de betere kansen. Steeds wist dit fysiek sterke team DES 1 puntje voor te blijven en het zag er naar uit dat Groene Ster deze wedstrijd toch naar zich toe zou trekken. Tot aan de 17de minuut zat dit er ook in maar opeens knapte er iest bij Groene Ster, waardoor DES kon profiteren en opeens waren de rollen omgedraaid en stond DES mede door het fantastisch keepen van Dennis Abrahamse 2 punten voor. In die periode stond Groene Ster met nog maar 4 veldspelers in het veld, vanwege een rode kaart voor Michiel Don, hij liep tegen een domme derde 2-minutentijdstraf aan en een tijdstraf voor David Mangnus, oud speler van DES. Hierdoor liepen de irritaties binnen de ploeg van Groene Ster hoog op en mede door de gele kaart voor coach Jan Weerden, was Groene Ster de weg kwijt en wist men amper nog te scoren getuige de 18-21 in de 24ste minuut. Toch herstelde de groenen zich en wist men de laatste minuten van deze spannende wedstrijd DES tot 1 punt te benaderen. Door de op de cirkel bijna niet te houden cirkelspeler Arjan Koster goed in stelling te brengen en de schotkracht van Joost van Es (ook ooit spelend in de ere divisie) wist DES in laatst 3 minuten de wedstrijd naar zich toe te trekken. Alhoewel Groene Ster er alles aan deed, door bijvoorbeeld man op man te gaan spelen, en door het afstopwerk van Oskar Broz werd de winst door DES'72 binnengesleept en eindigde deze topper in 20-22.

Scoren: Erik Klaare 7, Arjan Koster 2, Jeffrey Zevenbergen 3, Joost van Est 6, Peter Kraaijeveld 1, Remco Peters 1, Micheal Oosterbaan 2.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.