Intensivering controles afvalcontainers

12 maart 2004

PAPENDRECHT - Om aan overlast bij de zogenaamde cocons - de betonnen afvalverzamelcontainers bij hoogbouw – een halt toe te roepen controleert de reinigingsdienst met de politie de inhoud van de containers op oneigenlijk gebruik ervan.

Sinds de invoering van de minicontainers bij éénsgezinswoningen zijn bij hoogbouw de cocons geplaatst. Inmiddels vormen deze vaker een bron van ergernis bij omwonenden. Steeds meer wordt namelijk door omwonenden die er geen gebruik van mogen maken wel afval gedumpt. Daardoor kunnen de bewoners van de hoogbouw hun afval niet meer kwijt. Gevolg: veel afval (ook grofafval) naast de cocon en aantrekkingskracht op ongedierte.

Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Grofvuil wordt namelijk na een afspraak (tel. 6418300) opgehaald en het overige afval moet met de minicontainers mee.
Reinigingsdienst en politie controleren daarom intensiever en regelmatig worden boetes opgelegd. De hoogte daarvan is al gauw 50 euro.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.