Aanpassing platte daken in Papendrecht

05 maart 2004

PAPENDRECHT - Naar aanleiding van een landelijk onderzoek van het Ministerie van VROM inspecteerden de medewerkers Bouw- en woningtoezicht van de gemeente Papendrecht de platte daken van grotere gebouwen met een publieksfunctie. Omdat bleek dat niet alle gebouwen voldoen aan de bouwvoorschriften – zonder dat momenteel sprake is van een gevaarlijke situatie - worden maatregelen getroffen om daaraan wel te voldoen. Het gaat om enkele sportaccommodaties en winkelpanden. De betreffende gebouwen hebben een lichte dakplaatconstructie waarbij de veiligheid onder bijzondere omstandigheden niet volledig is gegarandeerd. Met het oog op de veiligheid worden de daken aangepast. Naar verwachting zijn deze werkzaamheden voor de zomer afgerond.

De meest voorkomende aanpassing is het maken van noodafvoeren in de dakrand. Deze afvoeren werken als waarschuwingssignaal als de gewone afvoeren zijn verstopt en voeren overtollig water bij hoosbuien af. De eigenaren van de betreffende gebouwen zijn reeds op de hoogte gesteld. Bovendien zijn zij gewezen op de noodzaak van regelmatige schoonmaak en inspectie van hun daken. Veruit de meeste gebouweigenaren blijken bereid de aanpassingen uit te voeren. Waar nodig zal het gemeentebestuur de overige eigenaren verplichten de noodzakelijke voorzieningen aan te brengen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.