Heren DES'72 winnen van Gemini

21 februari 2004

PAPENDRECHT - Papendrecht: DES'72 moest zaterdagavond laat aantreden tegen het Zoetermeerse Gemini dat op dat moment nog 8ste stond.

Vorige week wist Gemini nog met ruime cijfers te winnen van het laag geplaatste Hurry Up. DES'72 was dus gewaarschuwd en moest, wilde zij de 4de plaats in de eerste divisie vasthouden, deze wedstrijd winnen. Bijkomend feit was dat Erik Klaare vandaag zijn 100ste doelpunt kon scoren indien hij 5 maal het net achter de keeper wist te vinden. Deze wedstrijd had alles in zich om een spannende pot te worden.

DES startte sterkt en wist in de eerste minuten van de eerste helft Gemini al op een achterstand van 3 punten te brengen. Door sterk te verdedigen en de nummer 2 van DES (Joost van Est, die deze avond maar liefst 13 maal scoorde) goed in stelling te brengen kon DES de 3 punten voorsprong vast houden. Gemini probeerde dit te doorbreken maar elke keer als ze weer iets bij kwamen nam DES het voortouw en liep men weer wat uit. In de 28ste minuut van deze eerste helft was het dan zover. Erik Klaare, nestor van DES, scoorde in tegenstelling tot zijn meeste punten nu uit een spelsituatie zijn 100ste doelpunt. DES ging de rust in met nu 4 punten verschil, 17-13.

Ook in de 2de helft blijft het verschil rond de 3 punten. Alhoewel Gemini meer in de aanval kwam en zeker goede kansen kreeg, wist men dit niet te verzilveren mede door het goede keeperwerk van Frank Kerkhofs. En op dat moment kreeg deze wedstrijd een nare wending. Door wat geknoei in de verdediging en wat scheidsrechterlijke dwalingen van het aan beide kanten niet sterk fluitende scheidsrechterskoppel, kwamen er zowel in het veld als op de bank wat irritaties los, die trainer Miki Zornic een rode kaart kostte. Dit had natuurlijk zijn effect op het spel van DES, dat bijna de overwinning aan zich voorbij zag gaan. Met nog maar enkele minuten te spelen wist Gemini het team van DES tot op 1 punt te benaderen. Erik Klaare nam het coachen over en m.n Andre Kraaijeveld, weer in de basis en goed voor 4 doelpunten en Jeffrey Zevenbergen, ook 4 doelpunten wisten samen met het team deze wedstrijd tot een goed eind te brengen en de overwinning in de wacht te slepen. Einduitslag van deze, niet alleen op papier spannende wedstrijd 31-28.

Doelpunten DES: Joost van Est 13x, Erik Klaare 5x, Andre Kraaijeveld 4x, Jeffrey Zevenbergen 4x, Michael Oosterbaan 2x, Oskar Broz 1x, Remco Peters 1x, Alvin van der Kuil 1x.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.