Dames DES'72 verliezen van Axias Tachos

21 februari 2004

PAPENDRECHT - Het wordt aardig afgewisseld: goedlopende wedstrijden en wedstrijden waar het absoluut niet goed draait. Helaas was afgelopen zaterdag in de laatste categorie. We hadden goede hoop voor deze wedstrijd, het wedstrijdformulier stond vol: 5 wissels op de bank (Martine, Wendy en Marina waren weer beschikbaar), in tegenstelling tot vorige week waar we geen enkele wissel hadden.

De eerste helft was bijzonder rommelig, maar de stand ging ongeveer gelijk op. Na het scoren van een prachtig doelpunt vanuit een vrije bal kwam Sandra (Scheers–van den Berg) ongelukkig terecht en moest met een ingescheurde enkelband en een pink uit de kom naar het ziekenhuis afgevoerd worden. Aangedaan speelden onze dames rommelig verder. De verdediging liep niet goed. We hadden veel moeite met de 2 opbouwspeelsters van Tachos die veel van afstand scoorden. Onze 6 – 0 verdediging had daar weinig tegenin te brengen. 10 Minuten later moest Simone (Markesteijn-Lakeman) het veld verlaten met een duimblessure. Desondanks konden onze dames het tot de rust bijbenen en werd met 1 punt verschil gerust (11–12).

Direct na de rust viel DES ’72 weer in het welbekende dipje. Pas na 11 minuten viel er een doelpunt aan de DES kant. Tachos had er inmiddels 6 ingeknald; een afstand die niet overbrugd kon worden. De voornaamste oorzaak van het niet scoren was te veel onnodig bal verlies door het te gehaast spelen. Dit was ook de verdienste van de goed aanvallende verdediging van Tachos. Een enkele keer lukte het wel en zo werd een mooi opgezette aanval door Wendy (Rooders) netjes afgewerkt door cirkelspeelster Judith (Kraaijeveld). Einduitslag: 17–26.

Niet bepalend voor de uitslag, maar wel voor het spelplezier waren de scheidsrechters, die het niveau niet aankonden. Voor beide partijen werden er onbegrijpelijke beslissingen genomen en hadden de dames de gelegenheid zware overtredingen te begaan zonder daarvoor gestraft te worden en werden lichte overtredingen soms zwaar bestraft. Van scheidsrechterlijke dwalingen kon niet eens meer gesproken worden, dit was geen wedstrijdleiding.

Doelpuntenmakers: Gerrie (van Jaarsveld): 7, Mariska (van Zielst–van den Hoek): 5 (waarvan 2 penalties), Sandra (Scheers–van den Berg): 1, Debbie (Heezen): 1, Martine (Menses): 1, Nicole (de Jong): 1 en Judith (Kraaijeveld): 1

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.