Deel bomen ketelweg wordt gekapt

28 januari 2004

PAPENDRECHT - Het hoogheemraadschap start in de laatste week van januari 2004 met de kap van een aantal bomen aan de Ketelweg. Tevens worden ter plaatse van de aan te leggen rotonde op de aansluiting van Nanengat, Rietgorsweg en Oosteind op de Ketelweg enkele bomen gekapt. De kapwerkzaamheden duren tot en met eind februari van dit jaar. De kap van de bomen is de eerste van een reeks werkzaamheden die de komende tijd op de Ketelweg worden uitgevoerd.

Om te voorkomen dat eventuele nesten van broedende vogels beschadigd worden, worden de bomen vooruitlopend op de feitelijke dijkversterkingwerkzaamheden voor het broedseizoen 2004 gekapt. Voor de veiligheid van de weggebruiker en om verkeersoverlast te beperken worden de volgende maatregelen genomen:

• De aannemer heeft de instructie om de werkzaamheden, ter plaatse van de wegen, buiten de spitsperiodes uit te voeren.

• Tijdens de uitvoering zullen, voor de veiligheid van de weggebruiker, gedeelten van de rijwegen en fietspaden worden afgezet. De voorrang op het afgezette weggedeelte wordt geregeld met borden of een verkeersregelinstallatie.

• Tijdens de uitvoeringsperiode is het gedeelte van de parkeerstrook vanaf het bedrijventerrein de Ketel in de richting van Sliedrecht tussen de gemeentegrens van Sliedrecht en het bedrijventerrein “De Ketel” afgesloten voor alle voertuigen.

Het hoogheemraadschap van de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden heeft in de afgelopen jaren de dijkversterking van het dijkvak in Papendrecht-Oost voorbereid. Het gaat om het maken van een waterkering ter plaatse van de Ketelweg, dwars over het bedrijventerrein Oosteind, in Papendrecht in het verlengde van de Burgemeester Keijzerweg tot en met de grens met Sliedrecht. Het hoogheemraadschap is van plan om in de zomer van 2004 te starten met de feitelijke dijkversterkingwerkzaamheden. Hierover worden de bewoners en bedrijven te zijner tijd nader ingelicht.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.