Nieuwjaarsparty excelsior bijzonder verrassend

12 januari 2004
Nieuwjaarsparty excelsior bijzonder verrassend

PAPENDRECHT - Het orkest van muziekvereniging Excelsior heeft zaterdag jl. o.l.v. haar dirigent Ruud Welle een spectaculaire nieuwjaarsparty verzorgd in de tot de nok gevulde zaal van de Palm te Papendrecht. Excelsior had middels repetities en een studiedag extra aandacht aan het concert besteed en dat was goed hoorbaar.

Het orkest opende het concert met een overweldigende openingsfanfare van B. van Aalst waarin de uitgebreide trompetsectie, voor de gelegenheid bestaande uit maar liefst 9 trompettisten, de boventoon voerde. In de toespraak van voorzitter J. Meerkerk kwamen de plannen van alle geledingen van een groeiend Excelsior voor 2004 en de behoefte aan m.n. goede huisvesting en concertlocaties aan de orde. Burgemeester De Bruin verzorgde de traditionele nieuwjaarstoespraak, waarin hij o.a. inging op de aanpak van winkelcentrum De Meent, alsmede de behoefte aan een theater dat (mede i.v.m. Excelsior’s wens) ook voor muzikale activiteiten geschikt zou moeten. Hij sprak tenslotte de wens uit dat 2004 een voorspoedig, muzikaal en vooral gezond jaar zal zijn.

Het orkest sloot het officiële programma af met een selectie uit ‘The sound of music’ waarbij het orkest werd bijgestaan door de voltallige familie ‘Von Trapp’. Het verhaal werd zo middels zang op een zeer hartverwarmende manier verteld, met Maria Goetze, Mark Logge, Jannemien Cnosse en Eline Welle in de hoofdrollen, bijgestaan door zangers en zangeressen uit het Rotterdams Jongenskoor, het Nationaal Kinderkoor en het Nationaal Jeugdkoor.
Als reactie op de staande ovatie van het publiek speelde Excelsior als toegift ‘Edelweiss’ m.m.v. de familie ‘Von Trapp’. Als extra volgde een selectie uit de ‘Robert Stolz Potpourri’ m.m.v. Jannemien Cnosse en als klap op de vuurpijl de traditionele ‘Radetzki Mars’ van Strauss. Na afloop van het concert werd de feestelijke avond in De Palm tot in de kleine uurtjes voortgezet met ‘live’ dansmuziek.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.