Herontwikkeling wijkcentrum Middenpolder

23 december 2003

PAPENDRECHT - De eigenaar van wijkcentrum Middenpolder aan de Gerbrandystraat - Houwelingen Vastgoed B.V. uit Sliedrecht - heeft de intentie het wijkcentrum te herontwikkelen tot een wooncomplex met appartementen op een onderbouw van bedrijfsruimten en parkeerfaciliteiten in de kelder.

In december 2002 vond een informatieavond voor direct betrokkenen plaats over deze herontwikkeling. De hoofdopzet van het plan is getoetst aan de eisen van Welstand en akkoord bevonden. In overleg met de eigenaar/planontwikkelaar wordt nu onderzocht of het plan ook financieel-economisch haalbaar is. Gemeente en eigenaar van het wijkcentrum ondertekenen daarvoor een intentieovereenkomst. De bouwaanvraag wordt door de eigenaar pas ingediend als vastgesteld is, dat het bouwplan (financieel) haalbaar is.
Op basis van het huidige planontwerp wordt de komende periode de vormgeving van het openbaar gebied ingevuld. Samen met het uitgewerkte plan van de architect wordt het plan voor de openbare inrichting voorgelegd aan direct omwonenden en belanghebbenden tijdens een volgende informatieavond.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.