Geslaagde kerst sing-in Excelsior

15 december 2003
Geslaagde kerst sing-in Excelsior

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdag heeft muziekvereniging Excelsior o.l.v. Ruud Welle een geslaagde Kerst Sing-In verzorgd in de Bethlehem-kerk in Papendrecht. Aan de Sing-In werkten het Papendrechts Jongerenkoor Onderweg o.l.v. John van Werkhoven en het Rotterdams Jongenskoor o.l.v. Geert van der Dungen mee.

Alle ingrediënten voor een geslaagde avond waren aanwezig. De bezoekers werden in de kerk verwelkomd door de kerstman die kerstkransjes uitdeelde, waardoor al meteen een prettige, informele sfeer ontstond. Het programmaboekje gaf al aan dat het een zeer gevarieerde avond zou worden, waarbij de bezoekers ook een belangrijk aandeel konden leveren.

De avond werd geopend door het orkest van Excelsior o.l.v. Ruud Welle met een grandiose openingsfanfare waarbij de uitgebreide trompet-sectie een belangrijke rol was toebedeeld. Zonder verdere aankondiging werd vervolgd met de samenzang 'Komt allen tezamen', waarna burgemeester C.J.M. de Bruin een kersttoespraak hield. Excelsior speelde daarna o.a. het prachtige 17e eeuwse 'Away in a Manger'; 'Ave Verum' met het jongenskoor, 'Vrede van God' met het jongerenkoor en 'Mary's Boy Child' als samenzang. Na de opening van het 2e deel van de avond, 'Gloria', zorgde Wim Versteeg voor een voor jong en oud bijzonder aansprekende kerstvertelling. De gezamenlijke medley 'A Swinkling Christmas' van Willy Hautvast die door Excelsior met beide koren werd uitgevoerd, werd door het publiek hoog gewaardeerd. Heel bijzonder was het op één na laatste werk van de avond, 'Song of Peace', een canon door orkest en jongenskoor. De Kerst Sing-In werd besloten met het 'Ere zij God' door orkest, koren en publiek.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.