Monument de Erwtenpeller tijdelijk verplaatst naar de Eilandstraat

11 november 2003
Monument de Erwtenpeller tijdelijk verplaatst naar de Eilandstraat

PAPENDRECHT - Op dinsdag 11 november was het dan zover 'Aaichie, de Erwtenpeller' is tijdelijk verplaatst.

Het beeld op de hoek Veerdam/Weteringsingel is voor een periode van maximaal vijf jaar geplaatst in de Eilandstraat, naast de muziektent. De verplaatsing is noodzakelijk in verband met de centrumwerkzaamheden.

Woensdag 5 november hesen medewerkers van de gemeentelijke afdeling Beheer en onderhoud het beeld met een kraan omhoog om vervolgens naar de gemeentewerf te worden vervoerd voor een opknap- en ontroestingsbeurt.

Voor het eerst in zijn bestaan zag Aaichie ook andere kanten van Papendrecht. Aaichie is verhuist in stijl, namelijk onder toeziend oog van 2 personen van Carnavalsvereniging De Ertepellers en enkele geïnteresseerden. Allen zagen Aachie hoog door de lucht getild worden om daarna in het al aanwezige gat te worden gehesen. Toen Aachie eindelijk stond, werd carnavalslied gezongen en het glas geheven. De Ertepeller symboliseert de geschiedenis van de inwoners van Papendrecht. De vroege bewoners leefden voornamelijk van visserij, landbouw, veeteelt, het dijkwerk en de teelt van riet en rijshout. Erg breed had men het niet. Velen vulden hun schamele inkomen daarom aan met het verbouwen, pellen en verkopen van erwten.

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.