Veiligheid voor weggebruikers in Papendrecht

22 oktober 2003

Hoe veilig is Papendrecht voor weggebruikers?

In Papendrecht zijn er zeker een aantal plekken waar men zich niet zo erg veilig voelt als weggebruiker.
Papendrecht.net heeft een aantal plekken in Papendrecht geselecteerd waaruit blijkt dat het voor weggebruikers niet altijd even logisch en/of duidelijk is wie er voorrang heeft en waar men wel of niet mag rijden.

Er zullen wellicht nog wel meer onveilige plaatsen in Papendrecht zijn dan de voorbeelden die hieronder worden aangegeven. U kunt dit doorgeven per email aan redactie@papendrecht.net, het liefst met een foto ter verduidelijking, zodat het ook op deze pagina kan worden geplaatst.

Om te beginnen ziet u hierboven 2 foto's van de rotonde Veerweg / Burgemeester Keijzerweg, het druktste kruispunt van Papendrecht.

Het is opmerkelijk dat fietsers aan 2 kanten van de rotonde in 2 richtingen kunnen fietsen (zie foto linksboven), terwijl er aan de andere 2 kanten maar in richting mag worden gefietst.
Verder is het vreemd dat fietsers geen voorrang hebben boven auto's, terwijl bij 3 andere rotondes in Papendrecht fiestsers wel voorrang hebben. Automobilisten stoppen vaak automatisch voor fietsers, omdat zij het ook niet duidelijk weten. Fietsers op hun beurt rijden vaak gewoon door en remmen desnoods pas op het laatste moment.

Op de foto rechts (rotonde Veerweg / Wieklaan / Kastanjelaan) is de enige andere rotonde te zien waar fietsers ook geen voorrang hebben. Het geeft hier gelukkig minder verwarring, omdat het een vrij rustige doorgangsweg is.

Deze maand gaat wethouder Vogel bij de Commissie Ruimte aangeven dat er aanpassingen aan deze beide rotondes moeten komen, waarbij fietsers voorrang zullen krijgen. Binnen een paar maanden zullen de rotondes dus worden aangepast, waarbij het alleen nog de vraag is de raad het goedkeurt dat fietsers voorrang krijgen, aangezien dit met veel meer kosten gepaard gaat.

Op de foto hier links ziet u het kruispunt Molenlaan / Wieklaan. Hier ontbreken zelfs haaientanden en stopborden. Hier is het voor fietsers en automobilisten niet duidelijk wie er voorrang heeft.

 

 

 

 


Onderstaand bericht is ingezonden op 7 november door: Arie Hardam

"Bij deze wil ik u, naar mijn mening, de onveiligste oversteekplaats voor voetgangers melden van Papendrecht. Gelegen in de Jan Steenlaan, komende vanaf de B. Keijzerweg. Na 50 meter krijg je daar een oversteekplaats die zeer onoverzichtelijk ligt, en tevens ook nog eens tussen parkeervakken is gelegen, ter hoogte van WC Westpolder.
Vooral bij donker weer en geparkeerde auto's is het altijd weer een verrassing als iemand prompt oversteekt. (Gezien vanaf de woonwijk-kant dan, andere kant is wel overzichtelijk.)
Je hoeft geeneens hard te rijden daar om iemand te raken. Is mijzelf al bijna 2 keer overkomen bij een gangetje van 30/40 km. per uur. En mijn Landrover staat echt niet binnen 2 meter stil!
Voetgangers steken geheid pardoes over onder het mom van "het is toch een zebrapad". En dan nog liefst eerst de kinderwagen en dan pas zelf. Nou, ik kan je verzekeren, je schrikt je dan behoorlijk en dan kijken ze nog verontwaardigd ook. Het duurt niet lang of iemand wordt daar geschept. Daar kan je op wachten, als het al niet is gebeurd."

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.