Maatregelen voor vervoer van gevaarlijke stoffen

09 oktober 2003

PAPENDRECHT - Burgemeester en wethouders van Papendrecht dringen in een brief aan Rijkswaterstaat aan op maatregelen om risico's als gevolg van het vervoer van gevaarlijke stoffen zoveel mogelijk te beperken.

Aanleiding hiervoor is de zogeheten risicoatlas wegtransporten.
Het college vernam uit de media dat Papendrecht in de top 5 staat van risicoplekken. Het ministerie heeft de gemeente hierover niet rechtstreeks geïnformeerd. Zelf kan de gemeente geen maatregelen nemen omdat het vervoer van gevaarlijke stoffen plaatsvindt over rijkswegen.

Om het verzoek tot maatregelen kracht bij te zetten, nodigt het college de minister uit voor een gesprek over mogelijke, duurzame oplossingen.


Met de risicoatlas brengt het ministerie van Verkeer en Waterstaat transporten in beeld van gevaarlijke stoffen over wegen in Nederland. De atlas maakt duidelijk waar maatregelen moeten worden genomen en waar ruimtelijke beperkingen langs de wegen moeten worden overwogen. Ook is de atlas een hulpmiddel om voorbereid te zijn op ongevallen. Tot slot wordt de informatie gebruikt bij de verdere ontwikkeling van het veiligheidsbeleid.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.