Bureau bewondersondersteuning betonvloeren op eigen benen

26 september 2003

PAPENDRECHT - Na jarenlange ondersteuning en subsidiëring van het Bureau Bewonersondersteuning (BBO) betonrotvloeren hebben burgemeester en wethouders besloten, dat het stadium is bereikt dat het bureau zonder steun van de gemeente verder kan.

De gemeente organiseerde in het verleden een voorlichtingsavond en gaf een informatiebrochure uit. Zo poogde zij woningeigenaren te bewegen om het probleem op te pakken. Toen dat niet lukte, verleende zij subsidie aan BBO te Dordrecht. Die subsidie was bedoeld voor het opzetten van een organisatie van eigenaren van woningen in Papendrecht met betonschadevloeren. Ook op andere manieren spande de gemeente zich in om Papendrechters hulp te bieden bij het oplossen van problemen met betonrot, ondanks het feit dat zij noch verantwoordelijk noch aansprakelijk was voor de problematiek. De schadeonderzoeken zijn afgerond. Vanaf het begin heeft de gemeente aan BBO duidelijk gemaakt dat per fase zou worden bezien of de gemeentelijke ondersteuning zou worden gecontinueerd. Dat werd ook in een schriftelijke overeenkomst vastgelegd, evenals het uitgangspunt dat het aanbod van de gemeente bedoeld was om eigenaren op weg te helpen.

Inmiddels zijn ook Papendrechtse eigenaren georganiseerd in het PBP (Platform Betonschadevloeren Papendrecht). Naar verwachting 30 tot 50 eigenaren gaan over tot herstelwerkzaamheden.

Betonrotvloeren zijn overigens een landelijk probleem. Enkele jaren geleden signaleerde het ministerie van VROM een landelijk probleem met betonvloeren van het type Kwaaitaal en Manta. Door een onjuist gebruik van toeslagmaterialen bij de productie ontstond betonrot aan vloeren van het type Kwaaitaal en Manta.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.