Waterbushalte oosteind 29 september in gebruik

24 september 2003
Waterbushalte oosteind 29 september in gebruik

PAPENDRECHT - Het bedrijventerrein Oosteind heeft vanaf maandag 29 september een eigen waterbushalte. In de ochtend- en avondspits doet de waterbus de halte tweemaal per uur aan. Gemeente en Waterbus BV denken met deze nieuwe halte onder meer passagiers te trekken die werkzaam zijn op het bedrijventerrein en in combinatie met de fiets gebruik maken van de waterbus. Momenteel werkt Scheepswerf Hoebée BV uit Dordrecht hard aan de vervaardiging van de ponton. De officiële opening van de waterbushalte volgt op dinsdag 14 oktober.

Met de waterbushalte is in Papendrecht het eerste bedrijventerrein in de Drechtsteden ontsloten voor openbaar vervoer over water. Hiermee worden werknemers gestimuleerd meer van de fiets gebruik te maken.
Eind 2002 besloten de Drechtsteden en de provincie gezamenlijk tot de instandhouding van de waterbus in de Drechtsteden. Waterbus BV kreeg een contract tot 2010. Tevens werd besloten tot uitbreiding van de dienstregeling met een halte bij bedrijventerrein Oosteind en, hieraan gekoppeld, de intensivering van een uurdienst naar een halfuursdienst naar Sliedrecht.
Voor de financiering van deze nieuwe waterbushalte put de gemeente Papendrecht uit twee subsidies: één betreft een rijkssubsidie voor de revitalisering van bedrijventerrein Oosteind, de tweede betreft een provinciale subsidie voor infrastructurele projecten.
De ingebruikneming van de nieuwe waterbushalte Oosteind is het eerste zichtbare resultaat van de samenwerking van de gemeente en de ondernemers op bedrijventerrein Oosteind die zijn verenigd in de Belangenvereniging Oosteind (BVO). De gemeente investeert in de verbetering van de bereikbaarheid van het bedrijventerrein en bedrijven stimuleren het gebruik daarvan. Het gebruik van de waterbus kan de druk van automobiliteit op de Ketelweg en de parkeerdruk doen afnemen en daarmee ook de Ketelweg ontlasten tijdens de werkzaamheden aan de revitalisering van het terrein. Het Vervoercoördinatie Centrum Zuid-Holland Zuid (VCC ZHZ) adviseert bedrijven en overheden over vervoermanagement en heeft door middel van een mobiliteitsonderzoek de haalbaarheid van een waterbushalte bij Oosteind onderzocht.
Tijdens de opening van de waterbushalte op dinsdag 14 oktober tekenen gemeente en BVO tevens een samenwerkingsovereenkomst over de uitvoering van projecten in het kader van de revitalisering van het bedrijventerrein.
Meer informatie over dienstregeling en tarieven: www.waterbus.nl

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.